Ομορφιά για μαμάδες: Φροντίστε την επιδερμίδα σας με ελαιόλαδο το καλοκαίρι

Πώς να χρησιμοποιήσετε  το ελαιόλαδο στη beauty ρουτίνα σας τους καλοκαιρινούς μήνες;

Ομορφιά για μαμάδες: Φροντίστε την επιδερμίδα σας με ελαιόλαδο το καλοκαίρι

Το ελαιόλαδο έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά οξέα τα οποία διεισδύουν στο δέρμα προσφέροντάς του βαθιά ενυδάτωση

Bigstock

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες Α, D, Ε και Κ και πολλά ακόμα συστατικά που ωφελούν και θρέφουν την επιδερμίδα. Το καλοκαίρι δε που το δέρμα ταλαιπωρείται περισσότερο με την έκθεση στον ήλιο, την άμμο, το αλάτι, το λάδι ελιάς αξίζει μία θέση στη ρουτίνα ομορφιάς σας και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με περισσότερους από έναν τρόπους.

#1 Πλύνετε το πρόσωπό σας με ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά οξέα τα οποία διεισδύουν στο δέρμα προσφέροντάς του βαθιά ενυδάτωση. Μπορείτε να αλείψετε το πρόσωπό σας με ελαιόλαδο και στη συνέχεια να ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Εναλλακτικά, στο εμπόριο υπάρχουν σαπούνια με λάδι τα οποία μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για τον καθημερινό καθαρισμό του προσώπου.

#2 Φτιάξτε ένα απολεπιστικό σπιτικό scrub

Η συχνή απολέπιση του δέρματος είναι αναγκαία για την υγεία της επιδερμίδας. Με υλικά που έχετε ήδη σπίτι μπορείτε να φτιάξετε φυσικά scrubs και να τα εντάξετε στη ρουτίνα ομορφιάς σας. Για το καλοκαιρινό scrub με το ελαιόλαδο θα χρειαστείτε δύο μόνο υλικά: ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ή αλάτι και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατέψτε σε ένα μπολ μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα τύπου πάστα και τρίψτε κάνοντας απαλές κινήσεις το πρόσωπό σας. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε τρεις φορές την εβδομάδα.

elaiolado-apwleia-varous.jpg

#3 Ενυδάτωση

Το ελαιόλαδο είναι σούπερ ενυδατικό και για να προσφέρετε στην επιδερμίδα σας βαθιά ενυδάτωση αρκεί να ανακατέψετε μία μικρή ποσότητα ελαιόλαδου με την αγαπημένη σας λοσιόν. Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

#4 Για επούλωση από το κάψιμο στον ήλιο

Σε ένα καθαρό δοχείο ψεκασμού ανακατέψτε ίση ποσότητα από ελαιόλαδο και νερό. Ανακινήστε καλά και ψεκάστε με το διάλυμα σώμα και πρόσωπο που έχει καεί από τον ήλιο.

#5 Περιποιηθείτε τις σκασμένες σας φτέρνες

Οι φτέρνες σκάνε συχνά το καλοκαίρι και με ένα απλό σπιτικό scrub μπορείτε να τις ενυδατώσετε και να τις κάνετε ξανά απαλές. Σε ένα μπολ ανακατέψτε ελαιόλαδο με μαύρη ή και λευκή ζάχαρη. Ανακατέψτε και χρησιμοποιήστε το scrub για να κάνετε μασάζ στα πόδια σας για περίπου δέκα λεπτά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved