Ομορφιά για μαμάδες: Πώς να φροντίσετε τις σκασμένες φτέρνες

Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε το σκάσιμο στη φτέρνα και να ενυδατώσετε τις πατούσες σας.

Ομορφιά για μαμάδες: Πώς να φροντίσετε τις σκασμένες φτέρνες

Περιποιηθείτε τις σκασμένες σας φτέρνες στο σπίτι.

Bigstock

Το καλοκαίρι τα πέδιλα και οι σαγιονάρες έχουν την τιμητική τους. Το πόδι από τη μία αναπνέει, από την άλλη όμως εκτίθεται στη ζέστη, την άμμο και γενικά τις ακαθαρσίες. Αρκετά συχνά τα πόδια σκάνε ειδικά στην περιοχή της φτέρνας. Ευτυχώς υπάρχει τρόπος να τις φροντίσετε στο σπίτι με υλικά αγνά και απλά.

Ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές για να φροντίσετε τις σκασμένες σας φτέρνες τους καλοκαιρινούς μήνες.

Χρησιμοποιήστε λάδι καρύδας

Όλα τα λάδια είναι σούπερ ενυδατικά. Το λάδι καρύδας έχει επιπλέον αντιμικροβιακές ιδιότητες και περιέχει συστατικά που θρέφουν την επιδερμίδα. Βάλτε μία μικρή ποσότητα από λάδι καρύδας στο χέρι σας και κάντε μασάζ σε όλο το κάτω μέρος του ποδιού. Αφήστε το να απορροφηθεί, ιδανικά όλο το βράδυ.

Κάντε ποδόλουτρο με μέλι και νερό

Το μέλι είναι θρεπτικό, αντιμικροβιακό και είναι ευεργετικό για το δέρμα. Για να κάνετε ποδόλουτρο με μέλι και νερό, βάλτε σε μία λεκάνη ζεστό νερό και προσθέστε περίπου ένα φλιτζάνι μέλι. Βάλτε μέσα τα πόδια σας και αφήστε τα για 15 με 20 λεπτά. Μόλις μαλακώσουν τρίψτε τα με μία ελαφρόπετρα και στη συνέχεια εφαρμόστε τοπικά ενυδατική κρέμα.

meli-egkymosyni.jpg

Φτιάξτε ένα σπιτικό scrub με ελαιόλαδο και ζάχαρη

Σε ένα μπολ ανακατέψτε ελαιόλαδο με μαύρη ή και λευκή ζάχαρη. Ανακατέψτε και χρησιμοποιήστε το scrub για να κάνετε μασάζ στα πόδια σας για περίπου δέκα λεπτά.

Φτιάξτε μία σπιτική κρέμα με αιθέριο έλαιο

Υλικά

  • 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 3/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέστε το λάδι καρύδας. Ρίξτε το αιθέριο έλαιο και αποθηκεύστε την κρέμα σε ένα βάζο. Κάντε μασάζ στα πόδια σας κάθε βράδυ και φορέστε κάλτσες. Θα εκπλαγείτε πόσο απαλό θα είναι το δέρμα σας το πρωί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved