Βρεφικό λάδι: Πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στην beauty ρουτίνα σας

10 εκπληκτικοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε το baby oil στη ρουτίνα ομορφιάς σας

Βρεφικό λάδι: Πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στην beauty ρουτίνα σας
Bigstock

Έχετε σκεφτεί ποτέ να κάνετε επιδρομή στα καλλυντικά και τα προϊόντα φροντίδας που έχετε για το μωρό σας; Κοστίζουν λιγότερο από τα δικά σας καλλυντικά και ναι, ειναι κατάλληλα για το δέρμα σας αφού έχουν σχεδιαστεί για την απαλή και ευαίσθητη επιδερμίδα των μωρών.

Πώς όμως θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε εσείς τα βρεφικά προϊόντα; Σήμερα θα σας πούμε μερικά tips και tricks για το βρεφικό λάδι. Αυτό το απαλό και μυρωδάτο λαδάκι που απλώνετε στο μωρό σας μετά το μπάνιο του για να το διατηρείτε ενυδατωμένο.

Ενυδατώστε το δέρμα σας

Εάν ένα φυσικό παιδικό λάδι είναι εξαιρετικό για το δέρμα του μωρού, πρέπει να είναι εξαιρετικό και για το δικό σας δέρμα, σωστά; Εφαρμόστε το λάδι μετά το μπάνιο (και αφού έχετε ταμπονάρει με μια πετσέτα ελαφρώς το σώμα σας) όσο το δέρμα σας είναι ακόμα ελαφρώς υγρό για να κλειδώσει την υγρασία. Εναλλακτικά, μπορείτε να εφαρμόσετε το λάδι πριν το μπάνιο για να ενυδατώσετε και να προστατέψετε το φράγμα υγρασίας του δέρματός σας.

Ρουτίνα ξυρίσματος

Πιέστε περίπου 1 κουταλιά της σούπας baby oil στην παλάμη σας και απλώστε το πάνω από το πόδι σας. Κάντε μασάζ στην περιοχή ή τις περιοχές που θέλετε να ξυρίσετε. Πριν το ξύρισμα, σκουπίστε ή ξεπλύνετε το λάδι από τα χέρια σας για να μην γλιστρήσει η ξυριστική μηχανή ή το ξυραφάκι σας! Όσες γυναίκες το έχουν δοκιμάσει αναφέρουν ότι το ξύρισμα με φυσικό βρεφικό λάδι έχει ως αποτέλεσμα ένα πιο λείο, πιο προσεκτικό ξύρισμα και πιο απαλό δέρμα.

Κάντε μπάνιο με αυτό

Όχι κυριολεκτικά. Γεμίστε την μπανιέρα σας με νερό και προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας. Απλώς φροντίστε να καθαρίσετε τη μπανιέρα μετά. Ίσως όχι αμέσως αφού θα έχετε χαλαρώσει, αλλά λίγο αργότερα για να μην γλιστρήσει κανείς στην μπανιέρα από το λάδι.

Προσθέστε βρεφικό λάδι στην λοσιόν σας

Ενισχύστε τα οφέλη της λοσιόν σας προσθέτοντας μια πινελιά baby oil. Θα χρειαστεί να παίξετε με την αναλογία για να βρείτε εκείνη που λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Φροντίστε τα πετσάκια των νυχιών σας

Κάντε μασάζ με λίγο φυσικό παιδικό λάδι στα πετσάκια των νυχιών σας για να τα μαλακώσετε.

Κάνει στα χείλη θαύματα

Κάντε ένα υπέροχο απολεπιστικό scrub χειλιών αναμειγνύοντας 1 κουταλάκι του γλυκού baby oil, ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. Κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε, τρίψτε το ελαφρά στα χείλη σας για να αφαιρέσετε το νεκρό δέρμα. Τα χείλια σας θα ενυδατώνονται όσο κοιμάστε.

Το scrub της μαμάς

Ποιος χρειάζεται ακριβά scrub σώματος όταν μπορείτε εύκολα να φτιάξετε ένα μόνες σας! Ανακατέψτε είτε άλατα, είτε μαύρη ζάχαρη ή κατακάθι καφέ με περίπου ίση ποσότητα φυσικού παιδικού λαδιού. Et voilà - έχετε ένα χειροποίητο scrub που θα αφήσει το δέρμα σας απαλό και λείο.

Καταπολεμήστε το φριζάρισμα των μαλλιών

Αυτό δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο (και, πάλι, πολύ φθηνότερο!) Απλώστε μια μικρή ποσότητα baby oil στα χέρια ή στις άκρες των δακτύλων σας και χρησιμοποιήστε το στα μαλλιά σας για να λειάνετε τις ξηρές άκρες και να μειώσετε το φριζάρισμα.

Καλύτερο και από lip gloss

Αντί να επενδύετε σε κάθε lip gloss που υπάρχει στη γη, σκεφτείτε το βρεφικό λάδι του παιδιού σας. Απλώστε μια - δυο σταγόνες baby oil από το κραγιόν σας και μεταμορφώσετε το σε gloss.

Χαρίστε στα πόδια σας την απαλότητα που έχουν ανάγκη

Αντί για κρέμα το βράδυ, απλώστε λίγο βρεφικό λάδι στα πόδια σας και κάντε μασάζ. Με αυτόν τον τρόπο θα ενυδατώσετε το ξηρό δέρμα και το πρωί που θα ξυπνήσετε τα πόδια σας θα είναι πιο απαλά από ποτέ.

με πληροφορίες από το hellobello.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved