Έξι τρόποι να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά πριν τον ύπνο

Γιατί για πολλές εργαζόμενες μαμάδες, αυτή είναι και η μόνη ώρα της ημέρας που μπορούν να το κάνουν.

Έξι τρόποι να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά πριν τον ύπνο

Αξιοποιήστε το διάστημα πριν την ώρα του ύπνου για να περάσετε χρόνο με τα παιδιά.

Bigstock

Για μία εργαζόμενη μαμά οι 24 ώρες της ημέρας δεν φτάνουν ούτε για να κάνει τις δουλειές που θέλει, ούτε για να χαλαρώσει, ούτε για να περάσει τον χρόνο που επιθυμεί με τα παιδιά της. Για αυτό, όμως, ακριβώς, κάθε λεπτό της μέρας μετρά.

Για τις μαμάδες που δουλεύουν το πρωί και γυρνούν στο σπίτι το απόγευμα, ο χρόνος που μπορούν να αφιερώσουν στα παιδιά τους είναι λίγο πριν την ώρα του ύπνου και εάν κι εσείς ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, αξίζει να τον αξιοποιήσετε στο έπακρον.

Ιδού τι μπορείτε να κάνετε.

Αποσυνδεθείτε από τις ηλεκτρονικές συσκευές τουλάχιστον μία ώρα πριν ξαπλώσει το παιδί

Πείτε στο παιδί ότι η ώρα του ύπνου πλησιάζει για αυτό και πρέπει να αφήσει στην άκρη κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και γενικά οθόνες. Με τον τρόπο αυτό ο εγκέφαλος θα λάβει τα σήματα που πρέπει και το παιδί θα χαλαρώσει και θα κοιμηθεί πιο εύκολα. Αξιοποιήστε τον χρόνο αυτό για να συζητήσετε ή να διαβάσετε ένα βιβλίο μαζί.

Κάντε στο παιδί ερωτήσεις

Συζητήστε για οποιοδήποτε θέμα νομίζετε ότι μπορεί να απασχολεί το παιδί. Φυσικά υπάρχει ο κίνδυνος μία ερώτηση να οδηγήσει σε μία άλλη και μετά σε μία άλλη και όλο αυτό να πάρει χρόνο, αλλά μην ξεχνάτε ότι εσείς είστε αυτοί που θα βάλουν ως γονείς τα όρια.

Μιλήστε για τη μέρας σας

Διηγηθείτε στο παιδί τι κάνατε τις ώρες που δεν ήσασταν μαζί και ζητήστε του να κάνει το ίδιο. Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο θα χαλαρώσετε και οι δύο, αλλά θα έρθετε και πιο κοντά. Μπορείτε να εφαρμόσετε αυτή τη συμβουλή και στα μωρά. Μπορεί ακόμα να μην μιλάνε, ακόμα όμως και απλά ακούγοντας αυτά που του λέτε, επωφελείται σε μεγάλο βαθμό.

Φάτε παρέα ένα ελαφρύ σνακ

Πιείτε μαζί λίγο γάλα ή ένα χαμομήλι λίγο πριν ξαπλώσετε στο κρεβάτι. Αυτές οι στιγμές σας δίνουν τη δυνατότητα ή απλά να μοιράζεστε κάτι κοινό στην καθημερινή σας ρουτίνα.

Κρατήστε το παιδί αγκαλιά

Ένα φιλί και μία αγκαλιά δεν είναι ποτέ δεδομένα και δεν είναι ποτέ αχρείαστα. Αντίθετα, η επίδρασή τους στην ψυχολογία και τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών είναι μεγάλη, για αυτό πρέπει να περιλαμβάνονται στην καθημερινή σας επικοινωνία και αλληλεπίδραση με το παιδί. Το βράδυ, πριν κοιμηθεί, δώστε του ένα φιλί και κρατήστε το για μεριά λεπτά αγκαλιά. Δεν χρειάζεται να μιλάτε, σκεφτείτε μόνο πόση αγάπη νιώθει έμπρακτα ότι παίρνει το παιδί σας τις στιγμές αυτές.

Κάντε διατάσεις και τεντώματα

Οι διατάσεις ή η ήπια γιόγκα προσφέρει χαλάρωση σε όλο το σώμα. Επίσης μειώνει το στρες και βοηθά εσάς και τα παιδιά να κοιμηθούν καλύτερα και πιο εύκολα. Παρακάτω ένα βίντεο με μερικές ιδέες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved