Πώς να χάσετε βάρος αλλά με ασφάλεια

Οι μύθοι γύρω από το «αδυνάτισμα» και οι παράμετροι που καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα.

Πώς να χάσετε βάρος αλλά με ασφάλεια
Bigstock

Η υγιής απώλεια βάρους είναι μια διαδικασία που εστιάζει σε σταθερές και μακροπρόθεσμες αλλαγές στον τρόπο ζωής με στόχο τη βελτίωση της συνολικής σας υγείας και ευεξίας. Βασίζεται σε ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες και συχνή σωματική δραστηριότητα, αντί για δραστικές δίαιτες ή εξαντλητικά προγράμματα άσκησης.

Απώλεια βάρους: Πέντε τρόποι να χάσετε βάρος μετά τα 30

Portrait Of Beautiful Happy Woman In Striped T-shirt Have Willpower Showing Slim Waist In Big Trouse

Μία εύκολη δίαιτα είναι μια καλή δίαιτα

Όταν ακολουθείτε ένα πλάνο διατροφής θα πρέπει να είναι εξατομικευμένο, να ταιριάζει στον τρόπο ζωής και στα οικονομικά του άλλου. Όπως εξήγησε η Γιούλη Αργυρακοπούλου, δ/ντρια Διαβητολογικής Μονάδας, Μονάδας Παχυσαρκίας & Ιατρείου Διαβητικών Εγκύων στην εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας» δεν μπορεί να ζητηθεί από τον ασθενή να κάνει πράγματα που σε δύο μέρες ή σε δύο εβδομάδες θα τα παρατήσει.

Γιατί η δίαιτα γίνεται δυσκολότερη όσο περνούν τα χρόνια;

Καθώς μεγαλώνουμε η πρώτη συνθήκη που αλλάζει είναι η ενεργειακή δαπάνη, ο βασικός μεταβολικός ρυθμός φθίνει. Αυτό είναι συνάρτηση και της απώλειας των σκελετικών μυών.

Πόσο επηρεάζει η ηλικία την απώλεια βάρους;

Μπορούν τα φάρμακα να συμβάλλουν στην απώλεια βάρους;

Έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν συγκεκριμένα ενέσιμα σκευάσματα με σκοπό την απώλεια βάρους. Μάλιστα, η χρήση ενός φαρμάκου για διαβητικούς έγινε τόσο διαδεδομένη που εντέλει δημιούργησε ζήτημα έλλειψης προς τους ανθρώπους που για ιατρικός λόγους έπρεπε να το λάβουν κι όχι για λόγους δίαιτας.

Πάνω σε αυτό η κυρία Αργυρακοπούλου ανέφερε: «Αν έχει κάποιος σακχαρώδη διαβήτη το φάρμακο αυτό είναι λαμπρό επίτευγμα. Όμως υπάρχουν κι άλλα φάρμακα για τη παχυσαρκία που χρειάζονται ιατρική παρακολούθηση και καθοδήγηση. Πρέπει να χορηγούνται σε αυτούς που έχουν δείκτη μάζας σώματος αρκετά υψηλό».

Δεν παρέλειψε δε να αναφέρει πως όλα λειτουργούν επικουρικά με τη διατροφή και την άσκηση την οποία δεν πρέπει να την αμελούμε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved