Απώλεια βάρους: 5 ερωτήσεις που αποκαλύπτουν αν θα πετύχει η δίαιτα

Κάντε ένα τεστ απαντώντας σε αυτές τις πέντε ερωτήσεις για να δείτε πόσες πιθανότητες έχετε να τηρήσετε τη δίαιτα.

Νίκη Παπανικολάου
Απώλεια βάρους: 5 ερωτήσεις που αποκαλύπτουν αν θα πετύχει η δίαιτα
Bigstock

Η άνοιξη είναι η περίοδος της …δίαιτας. Οι περισσότεροι ενόψει καλοκαιριού ξεκινούν διατροφή , γυμναστική και φυσικά δίαιτα προκειμένου να χάσουν τα κιλά που πήραν το χειμώνα, να ξεφουσκώσουν, να σφίξουν (όσο προλάβουν).

Αν ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία που κάνετε δίαιτα , προσπαθήστε να απαντήσετε ειλικρινά σε πέντε ερωτήσεις. Είναι ένα καλό τεστ για να δείτε αν είστε πραγματικά έτοιμοι να την τηρήσετε.

Απώλεια βάρους: 5 τροφές που δεν πρέπει να τρώτε το βράδυ

Τρώτε όταν πεινάτε και σταματάτε όταν χορτάσετε;

Η δίαιτα πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες του οργανισμού χωρίς να τον ταλαιπωρεί. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Αποφύγετε τις στερητικές δίαιτες που υπόσχονται απώλεια κιλών σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το πιο πιθανό είναι μετά από ένα χρονικό διάστημα είτε να σταματήσετε είτε να κάνετε παρασπονδίες.

gonimotita-kai-varos.jpg

Καταναλώνετε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λιπαρά και φυτικές ίνες;

Οι φυτικές ίνες όπως και οι υδατάνθρακες ενισχύουν το αίσθημα του κορεσμού ενώ οι πρωτεΐνες και τα λιπαρά παρέχουν ενέργεια στον οργανισμό. Η δίαιτα που θα ακολουθήσετε πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω συστατικά ώστε να χάσετε τα περιττά κιλά με υγιεινό τρόπο.

Αποφεύγετε τα εστιατόρια λόγω της δίαιτας;

Εάν η δίαιτα δεν σας επιτρέπει να φάτε ποτέ εκτός σπιτιού ή δυσκολεύεστε πολύ να βρείτε κάτι να φάτε που να μη παρεκκλίνει από τη δίαιτά σας, τότε υπάρχει πρόβλημα. Η δίαιτα δεν πρέπει να σας στερεί μικρές χαρές, όπως ένα γεύμα με φίλους πόσο μάλλον να αλλάξει πλήρως την καθημερινότητά σας.

Απώλεια βάρους: Οι 9 τροφές που μπορείτε να τρώτε το βράδυ αν προσπαθείτε να χάσετε κιλά

diaita-thermidon.jpg

Πώς αισθάνεστε;

Πεινάτε όλη την ώρα; Έχετε καλή διάθεση; Έχετε ενέργεια ή αισθάνεστε κόπωση; Είστε ξαφνικά ευέξαπτοι; Κάντε στον εαυτό σας ερωτήσεις όπως αυτές ώστε να αξιολογήσετε την επίδραση της δίαιτας τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική σας υγεία. Εάν η δίαιτα δεν σας επηρεάζει αρνητικά, τότε βρίσκεστε στον σωστό δρόμο.

Θα μπορούσατε να τρώτε έτσι για πάντα;

Είναι κοινό μυστικό ότι συνήθως το πρόβλημα είναι η διατήρηση του επιθυμητού βάρους κι όχι (μόνο) η απώλεια. Γι΄αυτό και οι διατροφολόγοι – διαιτολόγοι συστήνουν να υιοθετήσετε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής για ένα «βιώσιμο» αποτέλεσμα. Είστε λοιπόν διατεθειμένοι ν’ αλλάξετε τη διατροφή σας και να εντάξετε την άσκηση στη ζωή σας;

Η μέθοδος «30-30-30» για απώλεια βάρους που έγινε viral στο TikTok

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved