Απώλεια βάρους: 5+1 απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα

Μικρές καθημερινές συνήθειες που θα κάνουν τη διαφορά.

Άλκηστις Κοϊνάκη
Απώλεια βάρους: 5+1 απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα
Bigstock

Μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2018 στο περιοδικό American Journal of Lifestyle Medicineαναφέρει ότι για την αποτελεσματική απώλεια βάρους δεν αρκεί να γυμνάζεστε συχνά και να τρώτε σωστά. Σύμφωνα με έρευνες εξίσου σημαντικό είναι να ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, με επαρκή ύπνο και όσο το δυνατόν λιγότερο άγχος.

Ο Mike Masi είναι πιστοποιημένος γυμναστής και εξηγεί στο Eat This πώς μικρές καθημερινές συνήθειες μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια κιλών.

Υγιεινό πρωινό. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες, δημητριακά ολικής άλεσης και φρούτα για να δώσετε ένα γερό boost στο μεταβολισμό σας. «Η κατανάλωση ενός ισορροπημένη και υγιεινού πρωινού μπορεί να είναι μία μεγάλη ψυχολογική ώθηση για το υπόλοιπο της ημέρας και βοηθάει στην απώλεια βάρους» αναφέρει ο ειδικός.

mama-proino.jpg

Πίνετε αρκετό νερό. Έρευνες δείχνουν ότι πίνοντας νερό πριν από κάθε γεύμα, νιώθετε χορτάτοι πιο γρήγορα με αποτέλεσμα να μειώνετε τελικά την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων.

«Η κατανάλωση άφθονου νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας βοηθά στην πέψη και στο να επέλθει η αίσθηση πληρότητας μετά από ένα γεύμα, η οποία μπορεί προσωρινά να μειώσει την πείνα» εξηγεί ο Masi.

Προτεραιότητα στην πρωτεΐνη. Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη ενισχύουν τον μεταβολισμό, αναφέρουν έρευνες, μειώνουν την πείνα και σας βοηθούν να διατηρήσετε την μυϊκή σας μάζα χάνοντας παράλληλα βάρος.

Τρώτε περισσότερες φυτικές ίνες. Ανασκόπηση ερευνών το 2022 έδειξε ότι οι φυτικές ίνες ενισχύουν την αίσθηση της πληρότητας, βοηθούν στη διαδικασία της πέψης και σταθεροποιούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. O Masi εξηγεί:

«Οι φυτικές ίνες επιβραδύνουν τον ρυθμό με τον οποίο η τροφή κινείται στο πεπτικό σύστημα. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους οι φυτικές ίνες σας βοηθούν να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Πέραν τούτου, οι περισσότερες ίνες δεν μπορούν να διασπαστούν εντελώς στο ανθρώπινο σώμα, το οποίο σημαίνει ότι οι θερμίδες από αυτούς τους υδατάνθρακες δεν εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος για χρήση ή αποθήκευση».

mprokolo.jpg

Κοιμηθείτε επαρκώς. Το Ινστιτούτο Ύπνου των Ηνωμένων Πολιτειών αναφέρει ότι έλλειψη ύπνου διαταράσσει τις ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξη προκαλώντας λιγούρες για τροφές πλούσιες σε λιπαρά και ζάχαρη. Στοχεύστε στον 7-9 ώρες ύπνου κάθε βράδυ.

Αποφύγετε τα σνακ αργά το βράδυ. Το τσιμπολόγημα τις πολύ βραδινές ώρες μπορεί να υπονομεύσει τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους. Ιδανικά καθιερώστε την κατανάλωση βραδινού γεύματος μία συγκεκριμένη ώρα κάθε βράδυ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved