Η διατροφή της μαμάς: Γιατί η ομελέτα είναι η καλύτερη επιλογή για το πρωινό γεύμα

Η ομελέτα είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και είναι χορταστική και υγιεινή επιλογή για το πρωινό σας γεύμα.

Η διατροφή της μαμάς: Γιατί η ομελέτα είναι η καλύτερη επιλογή για το πρωινό γεύμα

Όλοι οι λόγοι για τους οποίους η ομελέτα θα γίνει το αγαπημένο σας γεύμα. 

Bigstock

Τα αυγά είναι καλή πηγή μετάλλων, βιταμινών, αντιοξειδωτικών, πρωτεϊνών και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για τον οργανισμό και ωφέλιμα για τη συνολική υγεία.

Πολλοί επιλέγουν τα αυγά για το πρωινό τους γεύμα. Ένας εύκολος τρόπος μαγειρέματος είναι η ομελέτα η οποία μπορεί να συνδυαστεί με αλλαντικά, τυριά και άλλα υγιεινά υλικά.

Ομελέτα για πρωινό – Τα οφέλη

Δίνει στο σώμα σας την πρωτεΐνη που χρειάζεται

Τα αυγά είναι γνωστά για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνη. Η πρωτεΐνη είναι ένα συστατικό απαραίτητο για την ενδυνάμωση του σώματος και την επιδιόρθωση μυών και ιστών. Εάν θέλετε να αυξήσετε την κατανάλωσή σας σε πρωτεΐνη ακόμα περισσότερο συνδυάστε τα με τυρί cottage, φέτα ή ψιλοκομμένο βραστό κοτόπουλο.

Είναι χορταστική

Ειδικά εάν την εμπλουτίσετε με λαχανικά που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Η πρωτεΐνη και τα καλά λιπαρά που περιέχουν έτσι και αλλιώς αυγά παρατείνουν την αίσθηση του κορεσμού, ένας συνδυασμός λοιπόν αυγών και λαχανικών είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

Δίνουν ενέργεια

Τα αυγά είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα τα οποία τροφοδοτούν τον οργανισμό με ενέργεια. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο, αβοκάντο ή άλλες τροφές που περιέχουν καλά λιπαρά και θα νιώσετε τα αποθέματα ενέργειάς σας να γεμίζουν.

Ιδανική επιλογή για πρωινό για όσους θέλουν να χάσουν κιλά

Η ομελέτα είναι μία ιδανική επιλογή για πρωινό, ακόμα και σε περιόδους δίαιτας. Προϋπόθεση είναι φυσικά να μην το παρακάνετε με το ελαιόλαδο κατά το ψήσιμο και να της συνδυάσετε με λαχανικά αντί μπόλικου τυριού ή αλλαντικών που έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε θερμίδες.

Κάνουν καλό στην εγκεφαλική λειτουργία

Τα αυγά περιέχουν χολίνη, μία ουσία που σύμφωνα με μελέτες ωφελεί τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και του εγκεφάλου.

Παρακάτω τέσσερις συνταγές για να μην ξεμένετε ποτέ από ιδέες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved