Υπογονιμότητα και Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Tips που θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε αυτή τη μέρα χωρίς άγχος.

Μαργαρίτα Νικολάου
Υπογονιμότητα και Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Bigstock

Άλλη μια μέρα των Ερωτευμένων έφτασε. Μια ημέρα που είναι αφιερωμένη στην αγάπη. Αν όμως, εσείς και ο σύντροφός σας παλεύετε με την υπογονιμότητα κατά τη διάρκεια αυτής της γιορτής, τότε ο ρομαντισμός έχει δώσει τη θέση του στο άγχος και τις σκέψεις για το πότε θα αποκτήσετε το δικό σας παιδί.

Η πίεση αυτής της ημέρας μπορεί να είναι αφόρητη, ειδικά όταν όλοι τριγύρω μιλούν για αγάπη, λουλούδια, ρομαντισμό και εσείς σκέφτεστε τις γόνιμες μέρες σας και προγραμματίζετε ακόμη και το σεξ σύμφωνα με την ωορρηξία σας και τη σωστή θερμοκρασία του σώματός σας. Φυσικά, αν είστε ήδη σε θεραπεία γονιμότητας, μπορεί επίσης να αντιμετωπίζετε συμπτώματα όπως πρήξιμο ή εξάψεις.

Τα καλά νέα είναι ότι σε όποιο στάδιο και αν βρίσκεστε σε αυτό το ταξίδι, υπάρχουν τρόποι να γιορτάσετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ορίστε μερικά tips που θα σας φέρουν ακόμη πιο κοντά με το άλλο σας μισό και ίσως επαναφέρουν το χαμένο πάθος.

Tips για να επανασυνδεθείτε με τον σύντροφό σας όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα υπογονιμότητας

  • Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι για εσάς

Σε αντίθεση με τις άλλες γιορτές που εστιάζουν στην οικογένεια και τα παιδιά, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι αφιερωμένη στα ζευγάρια. Εκμεταλλευτείτε αυτή τη γιορτή και κάντε κάτι μοναδικό ως ζευγάρι. Εστιάστε στην αγάπη σας, στους λόγους που σας οδήγησαν να θέλετε να δημιουργήσετε τη δική σας οικογένεια και μιλήστε ανοιχτά για αυτή την αγάπη, τον έρωτα και τα συναισθήματά σας.

  • Μια βόλτα έξω θα σας κάνει καλό

Αν αποφασίσετε να βγείτε έξω, διαλέξτε ένα μέρος που δεν θα έχει παιδιά - και ειδικά μωρά. Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αυτό θα είναι εύκολο μιας και όσα ζευγάρια αποφασίσουν να βγουν, θα αφήσουν τα παιδιά στο σπίτι με την γιαγιά και τον παππού.

  • Κάντε κάτι διαφορετικό

Αν τις προηγούμενες φορές πηγαίνατε σε κάποιο εστιατόριο, αυτή τη φορά προτιμήστε να δείτε μια ταινία μαζί ή μια θεατρική παράσταση. Επισκεφθείτε ένα εστιατόριο που δεν έχετε πάει ξανά στο παρελθόν και γενικότερα κανονίστε ένα ραντεβού, σαν να είναι η πρώτη φορά που το κάνετε. Θυμηθείτε για μια στιγμή την πρώτη ημέρα των Ερωτευμένων που γιορτάσατε...

  • Μείνετε στο σπίτι

Ίσως το εξαντλητικό ταξίδι προς την απόκτηση παιδιού να σας έχει κουράσει και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αν δεν έχετε διάθεση να βγείτε από το σπίτι, μπορείτε να κάνετε αυτή τη μέρα ξεχωριστή ακόμη και αν δεν πάτε πουθενά. Διαλέξτε μια ρομαντική ταινία, φτιάξτε ποπ κορν (δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε popcorn με αφορμή την ημέρα των ερωτευμένων) και χουχουλιάστε έχοντας ο ένας αγκαλιά τον άλλο.

  • Aποβάλλετε το άγχος

Ξέρουμε ότι δεν είναι καθόλου εύκολο κάτι τέτοιο, ωστόσο θα πρέπει να αφήσετε στην άκρη για λίγο τα αρνητικά σας συναισθήματα. Θυμηθείτε τις πρώτες ημέρες που γνωριστήκατε. Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που προσέξατε επάνω στον σύντροφό σας; Τι σας άρεσε; Θυμηθείτε το πρώτο ραντεβού και την πρώτη φορά που κάνατε έρωτα. Θυμηθείτε το πάθος που είχατε τότε. Εκμεταλλευτείτε αυτή τη μέρα και επαναφέρετε όλα τα συναισθήματα που έχουν δώσει πια τη θέση τους στο άγχος και την αβεβαιότητα.

με πληροφορίες από το fertilitymemphis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved