Ο χρόνος της μαμάς: Ιδέες για να χαλαρώσεις και να αποφορτιστείς

Προτάσεις για πράγματα που μπορείς να κάνεις μέσα στο σπίτι και εκτός.

Ο χρόνος της μαμάς: Ιδέες για να χαλαρώσεις και να αποφορτιστείς

Προτάσεις για χαλάρωση και διασκέδαση στο σπίτι εκτός.

Bigstock

Για μία μαμά οι 24 ώρες της ημέρας δεν είναι ποτέ αρκετές. Τρέχεις από το πρωί έως το βράδυ και ο ελεύθερος σου χρόνος συχνά είναι ανύπαρκτος. Ακόμα κι έτσι, δεν πρέπει να ξεχνάς χρειάζεσαι μία παύση. Χρειάζεσαι χρόνο για τον εαυτό σου, χρόνο για να χαλαρώσεις, να αποφορτιστείς, να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν.

Ιδού μερικές ιδέες.

Βάλε ένα ποτήρι κρασί και κάτσε στον καναπέ

Ζήτησε από τον σύντροφό σου ή κάποιον άλλον δικό σου άνθρωπο να προσέχει τα παιδιά. Βάλε ένα ποτήρι από το αγαπημένο σου κρασί και κάτσε στον καναπέ να το απολαύσεις. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτε άλλο. Για ένα τέταρτο, μισή ώρα, μπορείς να κάτσεις εκεί χωρίς να χρειάζεται να σκεφτείς ή να κάνεις απολύτως τίποτα. Μαγεία;

Πήγαινε για περπάτημα

Ο καθαρός αέρας και η ήπια αυτή εκγύμναση θα σου φτιάξουν τη διάθεση και θα σε αναζωογονήσουν. Θα έχεις τον χρόνο να σκεφτείς, να ηρεμήσεις και να περάσεις λίγο χρόνο με τον εαυτό σου, κάτι που πιθανά να έχεις καιρό να κάνεις.

Βγες με τις φίλες σου

Κανόνισε μία βραδινή έξοδο με τις φίλες σου, μαμάδες και μη. Πιείτε το κρασί σας, συζητήστε, απολαύστε το φαγητό σας. Η κοινωνικοποίηση μπορεί να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα μετά τον ερχομό των παιδιών, τουλάχιστον όμως με αγαπημένους φίλους η συναναστροφή είναι αναγκαία και για εσένα και για εκείνους.

Δες μία θεατρική παράσταση ή πήγαινε σε μία συναυλία

Στην αρχή κάθε σεζόν πιθανά κι εσύ να σημειώνεις όλες εκείνες τις θεατρικές παραστάσεις, τις εκθέσεις και τις συναυλίες που θέλεις να πας. Σε πόσες από αυτές πηγαίνεις στο τέλος, όμως; Η τέχνη είναι τροφή για την ψυχή και ακόμα και σε δύο ή τρεις πολιτιστικές διοργανώσεις να καταφέρεις να πας αυτή τη σεζόν, μόνο οφέλη μπορεί να αποκομίσεις. Προϋπόθεση βέβαια είναι να μην αναβάλεις ξανά και ξανά τα σχέδιά σου και την επόμενη φορά που θα θέλεις να δεις μία παράσταση, απλά να μπεις και να κλείσεις το εισιτήριό σου.

Ακόμα και για αυτήν την εβδομάδα εμείς πάντως έχουμε προτάσεις.

Θες συναυλία; Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη μπορείς να ακούσεις τον Δημήτρη Μπάση με τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη στο θέατρο «Αθηνά». Αυτή είναι η πρώτη από μία σειρά συναυλιών που θα γίνονται στο θέατρο Αθηνά κάθε Τετάρτη μέχρι και τις αρχές Δεκέμβρη. Δες περισσότερες πληροφορίες εδώ.

VIVA-816X465-MPASHS-ANDROUL.jpg

Θες θέατρο; Αύριο, 12 Οκτώβρη, είναι η πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Τέλειοι Ξένοι» που ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο «Αθηνά». Μπορείς να την απολαύσεις με το ταίρι σου, με φίλους σου ή -γιατί όχι;- και μόνη. Οι ξεκαρδιστικές ανατροπές και οι απρόσμενες εξελίξεις είναι αρκετές για σου κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον. Δείτε περισσότερα εδώ.

TELEIOI-XENOI-1080x1080-Copy.jpg

Φυσικά μπορείς να δεις και μία ταινία στο σπίτι ή μία από τις δεκάδες σειρές που έχουν ξεκινήσει στην ελληνική τηλεόραση και τη φετινή τηλεοπτική σεζόν. Βέβαια, το «έξω» έχει πάντα άλλη χάρη και μάλλον καλύτερα αποτελέσματα στην αποφόρτιση και την χαλάρωσή σου.

Κάνε ένα beaute στο σπίτι

Γέμισε την μπανιέρα με νερό, βάλε άλατα, το αγαπημένο σου σαπούνι και κάνε ένα απολαυστικό αφρόλουτρο. Το ζεστό νερό θα χαλαρώσει του μυς σου και θα σε βοηθήσει να διώξεις στρες και άγχος.

Κάνε διαλογισμό

Διαλογισμός σημαίνει έλεγχος αναπνοής, συγκέντρωση, εσωτερική ηρεμία. Μπορεί σε πολλούς να φαίνεται χαμένος χρόνος, όμως μπορεί να κάνει τη διαφορά στη διάθεση και την ενεργητικότητά σου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved