Μήπως είσαι κι εσύ μία «wine mom»;

Όχι, μία «wine mom» δεν είναι απλώς μία μαμά που απολαμβάνει ένα ποτήρι κρασί.

Μήπως είσαι κι εσύ μία «wine mom»;
Bigstock

Ο όρος «wine mom» είναι νέος στους κύκλους των μαμάδων. «Wine mom» είναι η μαμά που πίνει κρασί σύμφωνα με την ακριβή ετυμολογία, στην πραγματικότητα, όμως, είναι πολλά περισσότερα.

Η «μαμά του κρασιού», διαβάζουμε στο The Atlantic, είναι εκείνη που απολαμβάνει το κρασί της στο τέλος μία κουραστικής ημέρας για να αποφορτιστεί, να χαλαρώσει και αυτοσαρκάζεται για αυτό, συνήθως κάνοντας σχετικά post στα social media. Χρησιμοποιεί το χιούμορ της για να διώξει την κούραση και οι αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα δίνουν κουράγιο σε άλλες μαμάδες που ταυτίζονται με την κατάστασή της.

via GIPHY

Μήπως, λοιπόν, είσαι κι εσύ μία Wine Mom; Ιδού οι οκτώ ενδείξεις που θα στο μαρτυρήσουν.

#1 Μετά από μία μεγάλη – πολύ μεγάλη – μέρα το μόνο που θέλεις είναι να κάτσεις στον καναπέ και να απολαύσεις ένα ποτήρι κρασί. Ίσως και ένα ζεστό αφρόλουτρο (λέμε τώρα).

#2 Δεν πίνεις κρασί μόνο σε κολωνάτο ποτήρι, αλλά και από το μπουκάλι που έχει πια μόνιμη θέση στην πόρτα του ψυγείου σου ή και σε κούπες του καφέ.

#3 Τα περισσότερα από τα memes που στέλνεις στις μαμάδες φίλες σου ή κάνεις share στα Social Media έχουν να κάνουν με κρασί.

#4 Η αγαπημένη σου social μedia πλατφόρμα είναι το Pinterest. Σου αρέσει να χαζεύεις ατμοσφαιρικές φωτογραφίες και να διαβάζεις όσο το δυνατόν λιγότερο.

#5 Έχεις μπλουζάκι (ή και μπλουζάκια με wine memes). Και μάλλον θέλεις ακόμα περισσότερα.

#6 Κάνεις τα καλύτερα και τα πιο πλούσια πλατώ με τυριά και αλλαντικά. Τι πάει άλλωστε καλύτερα με ένα ποτήρι κρασί;

#7 Αγαπημένο σου χόμπι; Χαλάρωση με κρασί και κους κους ή επεισόδια από την αγαπημένη σου σειρά.

#8 Και για το τέλος, προφανώς το κρασί είναι το ποτό που θα παραγγείλεις όπου και αν πας.

via GIPHY

Γιατί Wine Mom;

Η Lisa Jacobson, αναπληρώτρια καθηγήτρια ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στη Santa Barbara που μελετά τις οικογενειακές σχέσεις καθώς και την κουλτούρα του φαγητού και των ποτών, εξηγεί στο The Atlantic γιατί το χιούμορ της «μαμάς του κρασιού» έχει απήχηση στις μητέρες. «Επιτρέπει στις γυναίκες να αποδεχτούν την ταυτότητά τους ως μητέρες, ενώ ταυτόχρονα αρνούνται να ορίζονται αποκλειστικά από αυτόν τον ρόλο», είπε.

Τα memes, αναφέρει, με τις ειλικρινείς εκφράσεις που περιγράφουν το χάος της σύγχρονης μητρότητας αποτυπώνουν «μια αόριστη φεμινιστική απόρριψη του οράματος της παραδοσιακής αυτοθυσιαζόμενης “νοικοκυράς” μαμάς, όπως ήταν στην δεκαετία του 1950».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved