#DeStress: Tρόποι για να χαλαρώσετε στο σπίτι

Αντιμετωπίστε το άγχος με απλούς και πρακτικούς τρόπους.

#DeStress: Tρόποι για να χαλαρώσετε στο σπίτι
Bigstock

Το συνεχές ή παρατεταμένο άγχος επηρεάζει τη σωματική και ψυχική σας ευεξία.

Κούραση, κακή διάθεση, βουλιμία ή το αντίθετο, έλλειψη ύπνου είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα που σας προειδοποιούν ότι πρέπει να βρείτε άμεσα μια διέξοδο για να αντιμετωπίσετε το καθημερινό άγχος σας.

Παρακάτω θα βρείτε μερικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να το μετριάσετε.

rofimata-gia-katapolemisi-tou-stres.jpg

Ημερολόγιο

Όταν αισθάνεστε άγχος ή δεν είστε σε θέση να κατανοήσετε όλα όσα συμβαίνουν στον περίγυρό σας, είναι καιρός να ξεκινήσετε να κρατάτε ημερολόγιο. Η καταγραφή των σκέψεων, των εμπειριών και των συναισθημάτων σας που δεν μπορείτε να εκφράσετε σε κανέναν, μπορεί να σας βοηθήσει να εκτονωθείτε και να αποφορτιστείτε. Είτε γράφετε καθημερινά είτε όχι, θα νιώσετε μια αίσθηση ανακούφισης. Αντιμετωπίστε την καταγραφή των σκέψεών σας ως προσωπικό φίλο, χωρίς απόψεις και επικρίσεις.

Άσκηση

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η άσκηση βοηθά στην απελευθέρωση των ορμονών της ευτυχίας που μειώνουν το άγχος και την ένταση. Απελευθερώνει ενδορφίνες που βοηθούν στη βελτίωση της διάθεσής σας. Η τακτική άσκηση βελτιώνει επίσης τον ύπνο. Εάν δεν είστε έτοιμες για κάτι έντονο, δοκιμάστε τη γιόγκα και τον διαλογισμό

Χόμπι

Το να έχετε ένα χόμπι και να αφιερώνετε χρόνο σε αυτό, βοηθά στη μείωση των επιπέδων άγχους. Επιλέξτε μια δραστηριότητα που πάντα αγαπούσατε - ποδηλασία, κολύμπι, ζωγραφική, χορός ή οτιδήποτε σας κάνει χαρούμενες.

mageiriki-mazi-me-paidi.jpg

Μαγειρική

Η μαγειρική λειτουργεί για πολλούς ως αγχολυτικό. Ολόκληρη η διαδικασία - από την επιλογή των συστατικών μέχρι την ανάμειξη, το μαγείρεμα και το τελικό αποτέλεσμα - είναι θεραπευτική. Ενώ το άγχος μουδιάζει τις αισθήσεις, το μαγείρεμα τις ενεργοποιεί.

Όχι στην καφεΐνη

Η καφεΐνη (όπως και η νικοτίνη) πιστεύεται ότι μειώνουν το στρες. Ωστόσο, η καφεΐνη αυξάνει την κορτιζόλη και τα παρατεταμένα επίπεδα κορτιζόλης προκαλούν χρόνιο στρες. Αποφύγετε λοιπόν την κατανάλωση καφέδων, αναψυκτικών και κάθε είδους ροφημάτων με υψηλές ποσότητες καφεΐνης και προτιμήστε το χαμομήλι ,τα φασκόμηλο, κ.α.

Πηγή: femina.in

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved