Δραστηριότητες για παιδιά: Τι να κάνετε το τριήμερο

Κατασκευές, εκδηλώσεις, εκδρομές, πειράματα και πολλά ακόμα.

Δραστηριότητες για παιδιά: Τι να κάνετε το τριήμερο
Bigstock

Η 28η Οκτωβρίου φέτος πέφτει Παρασκευή και είναι ευκαιρία το τριήμερο αυτό να ξεκουραστείτε, να κάνετε ένα διάλειμμα από τις καθημερινές υποχρεώσεις και να περάσετε περισσότερο χρόνο με τα παιδιά.

Τι μπορείτε να κάνετε το τριήμερο εκτός από το να παρακολουθήσετε την παρέλαση και να δείτε φίλους και συγγενείς; Οι επιλογές σας είναι πολλές. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές ιδέες για κατασκευές, πειράματα και όχι μόνο.

Δείτε ελληνικές ταινίες για την 28η Οκτωβρίου

konserto-gia-poluvola-tainies-tou-40.jpg

Τα δύσκολα χρόνια του πολέμου, η κατοχή και η ελληνική αντίσταση ενέπνευσαν και πολλούς καλλιτέχνες του ελληνικού κινηματογράφου. Τις δεκαετίες του '50, του '60 και του '70, όταν άνθιζε ο κινηματογράφος στην Ελλάδα, γυρίστηκαν πολλές ταινίες αφιερωμένες στο έπος του '40 με πρωταγωνιστές λαμπερά ονόματα της μεγάλης οθόνης, της εποχής εκείνης. Μεταξύ αυτών η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Τζένη Καρέζη, η Ζωή Λάσκαρη, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ο Κώστας Καζάκος, ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Μάνος Κατράκης και ο Βασίλης Λογοθετίδης.

Δείτε εδώ ελληνικές ταινίες που μπορείτε να δείτε μαζί με τα παιδιά με αφορμή την Επέτειο του «Όχι».

Βόλτα στο κέντρο της Αθήνας ή και εκτός

Πηγή φωτογραφίας: wikipedia.org

palia bouli

Πηγή φωτογραφίας: wikipedia.org

Ο καιρός προβλέπεται να είναι καλός το τριήμερο μπορείτε να κάνετε βόλτα στο κέντρο της Αθήνας ή και εκτός και να επισκεφτείτε την παλιά Βουλή, το Πολεμικό Μουσείο, το σπίτι του Ιωάννη Μεταξά στην Κηφισιά ή να περπατήσετε στο καθαρό αέρα στο Μπάφι της Πάρνηθας. Όλες οι προτάσεις μας εδώ.

Φτιάξτε φθινοπωρινές κατασκευές με φύλλα δέντρων

https://www.instagram.com/p/CTjDx0MLj2q

Στην επόμενη βόλτα σας στο πάρκο μαζέψτε φύλλα δέντρων κίτρινα, πράσινα, κόκκινα και αξιοποιήστε τα για να φτιάξετε φθινοπωρινές χειροτεχνίες.

Εδώ μπορείτε να δείτε μερικές ιδέες με υλικά που έχετε ήδη σπίτι σας όπως χάρτινα πιατάκια και αυτοκόλλητα. Στολίστε τις ζωγραφιές σας στο σαλόνι ή το παιδικό δωμάτιο και βάλτε μία φθινοπωρινή πινελιά στη διακόσμηση του σπιτιού.

Σκαλίστε κολοκύθες

Το Halloween γιορτάζεται στις 31 Οκτωβρίου και εάν θέλετε να μπείτε κι εσείς στο mood, μπορείτε να σκαλίσετε κίτρινες κολοκύθες παρέα με τα παιδιά και να τις διακοσμήσετε στο σπίτι.

Εδώ μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το έθιμο και βήμα – βήμα όλη τη διαδικασία για να σκαλίσετε τις δικές σας κολοκύθες.

Παίξτε Halloween sudoku

adf856d4-sudoku-halloween-gia-paidia-(5).jpg

Το sudoku γυμνάζει τον εγκέφαλο και βοηθά στην συγκέντρωση και τη μνήμη του παιδιού. Επιπλέον εξασκεί την αντίληψη, τη λογική και φυσικά τον συντονισμό. Στο κανονικό sudoku οι παίκτες πρέπει να συμπληρώσουν τα κενά κουτιά με αριθμούς μεταξύ των αριθμών 1 και 9 με τον μοναδικό κανόνα ότι κανένας ίδιος αριθμός δεν μπορεί να επαναληφθεί σε κάθε σειρά (κάθετη ή οριζόντια).

Το Sudoku για παιδιά (αυτό που θα σας δώσουμε εμείς σήμερα) είναι πολύ πιο απλό και αντί για αριθμούς έχει halloween εικόνες. Καπέλα μαγισσών, καραμέλες, κολοκύθες, αράχνες και νυχτερίδες, είναι μερικά από τα εικονίδια που θα πρέπει να βάλουν στο σωστό κενό κουτί.

Δείτε τα εδώ και εκτυπώστε τα δωρεάν.

Φτιάξτε Halloween συνταγές

Εδώ σας έχουμε δείξει πάμπολες ιδέες για Halloween λιχουδιές, γλυκιές και αλμυρές που μπορείτε να φτιάξετε παρέα με τα παιδιά και να γιορτάσετε με τον τρόπο σας το Halloween.

Η πρότασή μας για αυτό το Σαββατοκύριακο; Halloween σοκολατένια κεκάκια μέσα σε φλούδες πορτοκαλιού. Αναλυτικά η συνταγή εδώ.

Κάντε Halloween πειράματα

507bdb87-peiramata-halloween.jpg

Και τα πειράματα που σας προτείνουμε την εβδομάδα αυτή είναι εμπνευσμένα από το Halloween. Εδώ μπορείτε να δείτε ιδέες για εύκολα πειράματα που μπορείτε να κάνετε για τους μικρούς σας επιστήμονες με απλά υλικά.

Εκπαιδευτικά προγράμματα στη Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο Μουσικής

8d5644fb-megaro.jpg

Φέτος, η Μουσική Βιβλιοθήκη διοργανώνει 6 διαφορετικά αυτοτελή εκπαιδευτικά μουσικά προγράμματα για παιδιά 2-12 ετών. Στα τρία από αυτά η μουσική παρουσιάζεται στα παιδιά μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση, ενώ στα υπόλοιπα τρία, βασικός άξονας είναι η τεχνολογία. Δείτε τι μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτό το Σαββατοκύριακο εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved