Τρεις μέρες μετά τη σύλληψη: Ποια είναι τα πιο συχνά συμπτώματα εγκυμοσύνης;

Υπάρχουν συμπτώματα εγκυμοσύνης τις πρώτες 72 ώρες;

Τρεις μέρες μετά τη σύλληψη: Ποια είναι τα πιο συχνά συμπτώματα εγκυμοσύνης;
Bigstock

Πολλές γυναίκες που προσπαθούν να συλλάβουν, αναρωτιούνται εάν τα συμπτώματα εγκυμοσύνης μπορούν να εμφανιστούν στις πρώτες 72 ώρες μετά την επαφή.

Ωστόσο, τα συμπτώματα συνήθως δεν εκδηλώνονται μέσα στις πρώτες 3 μέρες μετά τη σεξουαλική επαφή ή τη σύλληψη, σύμφωνα με την Ila Dayananda, MD, MPH , μαιευτήρα – γυναικολόγο. «Στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης, το γονιμοποιημένο ωάριο χρειάζεται χρόνο για να εμφυτευτεί στην επένδυση της μήτρας προτού το σώμα αρχίσει να παράγει τις ορμόνες που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη», αναφέρει χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι αυτή η διαδικασία συνήθως διαρκεί περίπου έξι έως 12 ημέρες μετά τη γονιμοποίηση.

proeklampsia-stin-egimosini.jpg

Ποια είναι τα πιο πρώιμα συμπτώματα της εγκυμοσύνης;

Η απώλεια της περιόδου είναι συνήθως το πρώτο και πιο αξιόπιστο σημάδι που δείχνει μια εγκυμοσύνη. Αρκετές γυναίκες είναι πιθανό να εμφανίσουν ήπιες κράμπες και φούσκωμα παρόμοια με τα προεμμηνορροϊκά συμπτώματα. Επίσης, το πρησμένο και ευαίσθητο στήθος μπορεί επίσης να είναι ένα από τα πρώιμα σημάδια της εγκυμοσύνης, όπως η κόπωση αλλά και η συχνουρία.

Τέλος, η ναυτία, με ή χωρίς εμετό, είναι επίσης ένα κλασικό σύμπτωμα εγκυμοσύνης που μπορεί να ξεκινήσει γύρω στην 6η εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

«Αυτά τα συμπτώματα πρώιμης εγκυμοσύνης οφείλονται σε ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν αφού σταματήσει η περίοδος σας», λέει η Lauren Demosthenes, MD , OB-GYN, μαιευτήρας – γυναικολόγος. «Το πότε εμφανίζονται ποικίλλει από έγκυο σε έγκυο αλλά όλα είναι σημάδια μιας υγιούς εγκυμοσύνης . Οι περισσότερες όμως δεν έχουν αυτά τα συμπτώματα 72 ώρες μετά τη σύλληψη ενώ ακόμα κι ένα τεστ εγκυμοσύνης δεν θα ήταν θετικό τόσο νωρίς», τονίζει η ίδια.

Λάβετε επίσης υπόψη ότι μια εγκυμοσύνη δεν επιβεβαιώνεται από συμπτώματα. «Επειδή δεν έχετε κράμπες, δεν σημαίνει ότι δεν είστε έγκυος. Ο μόνος τρόπος για να προσδιορίσετε μια εγκυμοσύνη είναι να κάνετε ένα τεστ», συμβουλεύει η Lauren Demosthenes.

fouskoma-koilia.jpg

Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα εγκυμοσύνης;

Παρόλο που μπορεί να μην εμφανίσετε συμπτώματα εγκυμοσύνης 72 ώρες μετά τη σύλληψη, μια εξέταση αίματος (βήτα –HCG) μπορεί να δείξει θετικά αποτελέσματα ήδη μία εβδομάδα μετά την ωορρηξία. Όμως τα συμπτώματα δεν εμφανίζονται αμέσως.

Η πιο επιτυχημένη σύλληψη συμβαίνει συχνά στη μέση του κύκλου. Τυπικά έχετε ωορρηξία και μπορείτε να συλλάβετε περίπου 14 ημέρες πριν περιμένετε την επόμενη περίοδό σας. Ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης μπορεί να προκύψει περίπου 10 ημέρες μετά τη σύλληψη, αλλά συνήθως δεν θα αισθανθείτε κανένα σύμπτωμα τόσο νωρίς.

Στην πραγματικότητα, έρευνα δείχνει ότι τα συμπτώματα τείνουν να γίνονται εμφανή γύρω στην 5η ή 6η εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

Με πληροφορίες από το parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved