Τι να κάνετε για να κρατήσετε την εγκυμοσύνη σας κρυφή το πρώτο τρίμηνο

Συμβουλές για τις ναυτίες, τις λιγούρες, το φούσκωμα και την αποχη από ποτά και καφέδες.

Τι να κάνετε για να κρατήσετε την εγκυμοσύνη σας κρυφή το πρώτο τρίμηνο

Απλές συμβουλές για να κρύψετε τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης.

Bigstock

Οι περισσότερες έγκυες επιλέγουν να ανακοινώσουν την εγκυμοσύνη τους μετά το τέλος του πρώτου τριμήνου, τουλάχιστον στους όχι και τόσο στενούς φίλους ή στο περιβάλλον της δουλειάς. Το ερώτημα λοιπόν σε αυτήν την περίπτωση είναι το εξής: «Πώς μπορείτε να κρύψετε την εγκυμοσύνης σας το διάστημα αυτό;». Γιατί ναι, η κοιλιά μπορεί έτσι και αλλιώς να μην φαίνεται, αλλά η εγκυμοσύνη σας μπορεί να γίνει αντιληπτή από κάποια αδιαθεσία, το πρήξιμο στο στήθος ή την κοιλιά, την κόπωση, ακόμα και το ότι δεν πίνετε αλκοόλ ή τόσους καφέδες όσους πίνετε συνήθως.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές.

Οι βραδινές έξοδοι

Αντί για κρασί θα παραγγείλετε ανθρακούχο νερό ή κάποιο άλλο μη αλκοολούχο ρόφημα. Εάν έτσι και αλλιώς δεν πίνετε, κανείς δεν καταλάβει τίποτα. Εάν ωστόσο, δεν συνηθίζετε να απαρνιέστε ένα ποτήρι κρασί ή ένα ποτό, μπορείτε απλώς να πείτε ότι δεν έχετε όρεξη σήμερα για αλκοόλ ή ότι για λόγους υγείας θα προτιμήσετε αυτή τη φορά να μην πιείτε. Ειδικά οι όχι και τόσο στενοί φίλοι που πιθανά δεν σας ξέρουν τόσο καλά ή δεν έχουν το θάρρος να επιμείνουν περισσότερο, θα αρκεστούν σε αυτήν σας την απάντηση.

Τα ρούχα

Το πρώτο τρίμηνο η κοιλιά δεν φαίνεται αλλά ειδικά από τα τέλη του δεύτερου μήνα κι έπειτα, είναι ελαφρώς πρησμένη. Το ίδιο και το στήθος. Προτιμήστε ρούχα φαρδιά αέρινα και θα επωφεληθείτε εις διπλούν: αφενός κανείς δεν θα παρατηρήσει τυχόν αλλαγές στο σώμα σας και αφετέρου θα αισθάνεστε και εσείς πιο άνετα.

proto-trimino-egkymosynis-(3).jpg

Πρωινές ναυτίες

Εάν έχετε έντονες πρωινές ναυτίες και μπορείτε για παράδειγμα να δουλέψετε από το σπίτι, κάντε το. Θα αισθάνεστε και εσείς πιο άνετα, πιο ασφαλής και θα ταλαιπωρηθείτε περισσότερο. Μία άλλη εναλλακτική εάν σας πάρουν χαμπάρι, είναι να πείτε ότι ίσως να έχετε κολλήσει κάποια ίωση ή να φάγατε κάτι που σας χάλασε. Βέβαια τα ψέματα καλό είναι να αποφεύγονται οπότε εάν έχετε πρωινές ναυτίες, προσπαθήστε να τις καταπολεμήσετε με τα tips που θα δείτε εδώ.

Κλάμα χωρίς λόγο

Οι ορμονικές αλλαγές ήδη από το πρώτο τρίμηνο σας κάνουν από τη μία να συγκινήστε με το παραμικρό, από την άλλη να θυμώνετε με πράγματα ασήμαντα. Αποδώστε την κυκλοθυμία σας και γενικά το roller coaster των συναισθημάτων σας στις ορμόνες σας (έτσι και αλλιώς αλλάζουν κατά τη διάρκεια του κύκλου και μας επηρεάζουν αντίστοιχα) ή στο άγχος σας.

Λιγούρες και αποστροφή για φαγητό

Το μυστικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ένα. Απλά προσπαθήστε να μην είστε πολύ εκδηλωτικές με το πόσο θέλετε ή δεν θέλετε ένα φαγητό. Εάν σας προσφέρουν ένα φαγητό που σας μυρίζει ή σας προκαλεί αηδία, αρνηθείτε ευγενικά και ήρεμα. Εάν από την άλλη, πεθαίνετε για ένα παγωτό, μία σοκολάτα ή το οτιδήποτε, απολαύστε διατηρώντας μία μετριοπάθεια στον ενθουσιασμό σας.

Με πληροφορίες από verywellfamily.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved