Οκτώ συμβουλές για ισορροπημένη διατροφή στην εγκυμοσύνη

Τροφές και θρεπτικά συστατικά που σας είναι απαραίτητα την περίοδο της εγκυμοσύνης. 

Οκτώ συμβουλές για ισορροπημένη διατροφή στην εγκυμοσύνη

Συμβουλές ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Bigstock

Η ισορροπημένη διατροφή την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι σημαντική για την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι οι έγκυες γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν 300 περίπου παραπάνω θερμίδες σε σχέση με αυτές που κατανάλωναν πριν την εγκυμοσύνη.

Συμπτώματα όπως η ναυτία και η αποστροφή για συγκεκριμένα τρόφιμα μπορεί να σας μειώσουν την όρεξη για φαγητό, ωστόσο είναι σημαντικό να τρέφεστε σωστά και επαρκώς για να λαμβάνετε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε εσείς και το μωρό.

Συμβουλές για την ισορροπημένη διατροφή στην εγκυμοσύνη

Εντάξτε στη διατροφή σας τροφές από όλες τις κατηγορίες τροφίμων. Οι ειδικοί προτείνουν 6 με 11 μερίδες δημητριακών, 2 με 4 μερίδες φρούτων, 4 ή και περισσότερες μερίδες λαχανικών, 4 μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων και 3 μερίδες πρωτεΐνης.

Μην ξεχνάτε τις φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και την εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, η οποία είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του σιδήρου. Προτιμήστε τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά όπως είναι τα λιπαρά ψάρια και το κοτόπουλο.

«Ναι» στα καλά λιπαρά. Τα λιπαρά είναι απαραίτητα για την εγκεφαλική ανάπτυξη του εμβρύου. Καλέ πηγές «καλών» λιπαρών είναι οι ξηροί καρποί, το αβοκάντο, το ελαιόλαδο.

Βεβαιωθείτε ότι προσλαμβάνετε τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεστε. Το πιθανότερο είναι να χρειαστείτε προγεννητικές βιταμίνες ως συμπλήρωμα. Σε κάθε περίπτωση πρώτα συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

vegan-diatrofi-gonimotita.jpg

Εντάξτε στην καθημερινή σας διατροφή μία πηγή βιταμίνης C. Φρούτα και λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ψ είναι τα εσπεριδοειδή, οι φράουλες, τα μύρτιλα, το μπρόκολο και οι ντομάτες.

Επάρκεια σε φολικό οξύ. Το φολικό οξύ είναι επίσης ένα από τα πολυτιμότερα συστατικά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Τρώτε καθημερινά ένα λαχανικό που περιέχει φολικό οξύ όπως είναι τα λαχανικά και τα όσπρια.

Εντάξτε στην καθημερινή σας διατροφή τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α όπως είναι τα καρότα, οι γλυκοπατάτες, το σπανάκι κ.α.

Με πληροφορίες από webmd.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved