10+1 οφέλη των κάσιους στην εγκυμοσύνη

Γιατί αξίζει να εντάξετε τα κάσιους στη διατροφή σας.

10+1 οφέλη των κάσιους στην εγκυμοσύνη

Τα κάσιους είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και καλά λιπαρά.

Bigstock

Οι ξηροί καρποί είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών, μετάλλων και καλών λιπαρών. Το ίδιο ισχύει και για τα κάσιους τα οποία μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας την περίοδο της εγκυμοσύνης. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, καλά λιπαρά, μέταλλα και περιέχουν επίσης σκουαλένιο , φυτοστερόλες και τοκοφερόλες, ουσίες που είναι ευεργετικές για την εγκυμοσύνη.

Η διατροφική αξία των κάσιους

  • Μαγνήσιο: 292 mg
  • Κάλιο: 660 mg
  • Φώσφορος: 593 mg
  • Ψευδάργυρος: 5,78 mg
  • Ασβέστιο: 37 mg
  • Σίδερο: 6,68 mg
  • Φολικό οξύ: 25 mcg
  • Βιταμίνη Κ: 34,1 mcg
  • Χαλκός: 2,195 mg
  • Υδατάνθρακας: 30,19 γρ
  • Φυτικές ίνες: 3,3 γρ
  • Πρωτεΐνη: 18,22 γρ
  • Λίπος 43,85 γρ
Woman Holding Cashew Nuts On Light Background, Closeup

Τα οφέλη των κάσιους στην εγκυμοσύνη

  1. Περιέχουν ψευδάργυρο, ένα απαραίτητο μέταλλο για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και τη γρήγορη ανάπτυξη των κυττάρων του εμβρύου.
  2. Περιέχει σημαντικές ποσότητες ασβεστίου που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της υγείας των δοντιών και των ούλων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  3. Το φολικό οξύ που περιέχι βοηθά στην πρόληψη γενετικών ανωμαλιών όπως η δισχιδής ράχη.
  4. Τα κάσιους είναι μια καλή πηγή σιδήρου, ένα συστατικό απαραίτητο για την παραγωγή παραγωγής ερυθρών αιμοσφαιρίων και επίσης καταπολεμά την κόπωση και την αναιμία.
  5. Βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, ειδικά σε περιπτώσεις διαβήτη κύησης.
  6. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και βοηθά στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας .
  7. Τα κάσιους είναι κυρίως καλά για λιποβαρείς γυναίκες (ΔΜΣ κάτω από 18,5 πριν την εγκυμοσύνη) που θέλουν να παίρνουν σταθερό βάρος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  8. Η κατανάλωση κάσιους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μειώνει τον κίνδυνο αλλεργιών στο έμβρυο.
  9. Περιέχουν μαγνήσιο το οποίο προλαμβάνει μυϊκές κράμπες, πονοκεφάλους και ημικρανίες.
  10. Τα κάσιους είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Κ που προάγει την πήξη του αίματος σε έγκυες γυναίκες.
  11. Είναι καλή πηγή πρωτεΐνης που βοηθά στην παραγωγή αμινοξέων και στην επιδιόρθωση των κυττάρων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Πόσα κάσιους να τρώτε στην εγκυμοσύνη;

Τα κάσιους είναι πλούσια σε λιπαρά και θερμίδες για αυτό και δεν πρέπει να το παρακάνετε με την κατανάλωσή τους. Οι ειδικοί προτείνουν την κατανάλωση μέχρι 30 γραμμαρίων ξηρών καρπών την ημέρα, ποσότητα που ισοδυναμεί σε 15 περίπου κάσιους.

Με πληροφορίες από momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved