Πένες με κρέμα γάλακτος και βότκα. Μία «μεθυστική» πρόταση για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Σκέφτεστε τι να μαγειρέψετε στον καλό σας την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; Σας έχουμε την τέλεια πρόταση.

Πένες με κρέμα γάλακτος και βότκα. Μία «μεθυστική» πρόταση για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Επειδή η γιορτή των Ερωτευμένων πέφτει καθημερινή, και ο χρόνος σας είναι σίγουρα περιορισμένος, ψάξαμε και βρήκαμε την ιδανική πρόταση, που συνδυάζει ευκολία, χρόνο, ενώ ταιριάζει και με την ημέρα. Τι θα λέγατε να φτιάξετε πένες με κρέμα γάλακτος και βότκα; Θα σας πάρει μόλις μισή ώρα στην κουζίνα, ενώ στο τέλος θα γλείφετε τα δάχτυλα σας.

Ας δούμε, πώς θα τη φτιάξουμε.

Υλικά

1 πακέτο πένες
1 κ.σ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 ασκαλώνια* ψιλοκομμένα
1 κούπα βότκα
1 κούπα κοτόπουλο μαγειρεμένο ψιλοκομμένο
1 κουτί ψιλοκομμένες και αποφλοιωμένες ντομάτες
½ κούπα κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βράζετε με άφθονο αλατισμένο νερό τις πένες, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου

Εάν δεν έχετε κοτόπουλο μαγειρεμένο που σας έχει περισσέψει, βράζετε ένα μικρό κομμάτι (φιλέτο κατά προτίμηση) σε μία μικρή κατσαρόλα. Αυτό το κάνετε προτού ξεκινήσετε να φτιάχνετε τη συνταγή ώστε να είναι έτοιμο.

Σε μία άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζετε μαζί με το λάδι και το βούτυρο το σκόρδο και τα ασκαλώνια. Τα αφήνετε για 3 με 5 λεπτά, μέχρι δηλαδή να βγάλουν τα ασκαλώνια τη γλυκύτητα που έχουν στη γεύση τους.

Προσθέτετε σταδιακά τη βότκα και κάθε φορά κουνάτε την κατσαρόλα από τα χερούλια για να πάει παντού η βότκα. Προσθέτετε το κοτόπουλο και την ντομάτα. Ρίχνετε το αλάτι, το πιπέρι, σκεπάζετε και χαμηλώνετε τη φωτιά.

Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα, ρίχνετε τη βότκα. Κουνάτε επίσης την κατσαρόλα για να πάει παντού η κρέμα. Αφήνετε για λίγο πάνω στη φωτιά και μόλις αρχίσει να φουσκώνει, αποσύρετε.

Σουρώνετε τις πένες και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα. Τις περιχύετε με τη σάλτσα και ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα για να πάει παντού.

Και η συνταγή είναι έτοιμη!

*Τα ασκαλώνια είναι είδος κρεμμυδιού, έχει πιο δυνατή γεύση και είναι ιδιαίτερα γλυκό. Είναι το αγαπημένο πολλών σεφ.

Δείτε επίσης

Πένες στο φούρνο με κοτόπουλο

Σολομός γλασαρισμένος με ανανά και soya sauce για την Ημέρα των Ερωτευμένων

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved