Πώς να δώσετε αντιβίωση σε μωρό έως ενός έτους

Τα περισσότερα φάρμακα για παιδιά είναι σε μορφή σιροπιού που χορηγείται με κουταλάκι ή σταγονόμετρο.

Πώς να δώσετε αντιβίωση σε μωρό έως ενός έτους

Η σύριγγα είναι η πιο εύκολη και η πλέον διαδεδομένη μέθοδος για να δίνει κανείς φάρμακο σε μωρά. Είναι επίσης εύκολο να υπολογιστεί με ακρίβεια η ποσότητα του φαρμάκου.

Αν το μωρό σας δεν θέλει να πάρει το φάρμακο, ζητήστε από το σύντροφό σας να σας βοηθήσει ή τυλίξτε το μωρό σε μια κουβέρτα ώστε να μπορείτε να το κρατήσετε ακίνητο.

Προσπαθήστε να είστε ήρεμοι όταν δίνετε φάρμακα στο μωρό, καθώς θα αντιληφθεί την ανησυχία σας. Το σημαντικότερο είναι να το καταπιεί και να μην το βγάλει. Όταν το παιδί είναι άρρωστο, αυτό που προέχει είναι να πάρει το φάρμακο που πρέπει. Αυτή είναι η μόνη περίπτωση που δικαιολογείται ο …εκβιασμός. Χρησιμοποιήστε το πιο ισχυρό αντάλλαγμα που μπορείτε να σκεφτείτε ως ανταμοιβή για να καταφέρετε να δεχτεί το παιδί ως φάρμακο.

Πώς να δώσετε το φάρμακο

Με σταγονόμετρο

Κρατήστε το μωρό γερμένο στην αγκαλιά σας με το κεφάλι του ελαφρά όρθιο- μην το έχετε ποτέ εντελώς ξαπλωμένο, γιατί δεν θα μπορεί να καταπιεί εύκολα. Φέρτε στην άκρη του στόματος του μωρού το σταγονόμετρο που περιέχει τη σωστή ποσότητα φαρμάκου. Πιέστε ελαφρά το πλαστικό μέρος για να πέσει το φάρμακο.

Με κουτάλι

Αποστειρώνετε το κουτάλι. Καθίστε με το μωρό στην αγκαλιά σας και ανοίξτε του απαλά το στόμα τραβώντας το πηγούνι του ελαφρά προς τα κάτω. Φέρτε τη μύτη του κουταλιού στο κάτω χείλος του, σηκώστε τη γωνία του κουταλιού και αδειάστε απαλά το φάρμακο στο στόμα του με ρυθμό κατάλληλο για να μπορεί να το καταπιεί χωρίς να πνιγεί.

Με σύριγγα

Κρατήστε το μωρό στο εσωτερικό μέρος του αγκώνα σας. Τραβήξτε την κατάλληλη ποσότητα φαρμάκου από το μπουκάλι στη σύριγγα. Βάλτε την άκρη της σύριγγας στο πλάι του στόματος του μωρού και πιέστε το έμβολο απαλά. Κρατήστε το μωρό ακίνητο όταν καταπίνει.

Διαβάστε επίσης

Το παιδί δεν πίνει την αντιβίωση; 5 έξυπνοι τρόποι για να τα καταφέρετε
Προσοχή: Τι πρέπει να κάνετε αν το παιδί καταπιεί φάρμακο ενηλίκων

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved