Το παιδί δεν πίνει την αντιβίωση; 5 έξυπνοι τρόποι για να τα καταφέρετε

Τα σχολεία άνοιξαν και ήδη οι πρώτες εποχικές ιώσεις έκαναν την εμφάνισή τους. Και σε κάποιες περιπτώσεις, χρειάζεται το παιδί να πάρει αντιβίωση.

Το παιδί δεν πίνει την αντιβίωση; 5 έξυπνοι τρόποι για να τα καταφέρετε

Αλλά δεν είναι πάντα εύκολο. Ειδικά, σε παιδιά μικρότερης ηλικίας, που αρνούνται πεισματικά να πάρουν το φάρμακό τους. Και η επιχείρηση – αντιβίωση μοιάζει με... επικίνδυνη αποστολή.

Έχετε δοκιμάσει, βέβαια, διάφορους τρόπους, αλλά και πάλι, δεν έχουν μεγάλη επιτυχία. Και η αντιβίωση τις περισσότερες φορές πέφτει κάτω ή στα ρούχα. Και ξανά από την αρχή. Σας έχουμε, λοιπόν, 5 τρόπους για να δώσετε σε ένα παιδί προσχολικής ηλικίας, αντιβίωση ή άλλο φάρμακο, που θα σας φανούν χρήσιμοι.

Δώστε επιλογές στο παιδί

Βάλτε το φάρμακο σε ένα καπάκι ή σε μία σύριγγα και δώστε στο παιδί την επιλογή πώς θα το πιει. Μπορεί να θέλει να το πιει κατευθείαν, μπορεί σε μικρέ δόσεις. «Δώστε του την αίσθηση ότι το ίδιο αποφασίσει πώς θα πιει το φάρμακο και όχι γιατί το απαιτείται εσείς», τονίζει ο John Forster – Coull, καθηγητής Φαρμακευτικής.

Δώστε μία παιγνιδιάριακη νότα

Αν αρρώστησε το παιδί σας, φροντίστε να «αρρωστήσει» και το αγαπημένο του παιγνίδι είτε πρόκειται για κούκλα ή για λούτρινο. Κι επειδή αρρώστησε, χρειάζεται κι εκείνο να πιει αντιβίωση να γίνει καλά. Έτσι, προτού δώσετε στο παιδί το φάρμακο, φροντίστε να «δώσετε» και στο άρρωστο παιγνίδι του. Μάλιστα, ο παιδίατρος Rod Rassekh προτείνει να κάνετε τη διαδικασία να φαίνεται αληθινή, οπότε βάλτε στη σύριγγα λίγο νερό.

Δώστε του ένα συναρπαστικό κίνητρο

Συνήθως, οι γονείς δωροδοκούν το παιδί, λέγοντας πώς αν πιει το φάρμακο, θα του δώσουν μετά κάποια λιχουδιά ή κάτι άλλο, που θέλουν. Ωστόσο, αυτό δεν πετυχαίνει πάντα, διότι λείπει το κάτι παραπάνω. Το κίνητρο. Ο παιδίατρος, Rod Rassekh προτείνει έναν έξυπνο τρόπο. Φτιάχνετε μία ζωγραφιά και την κόβετε σαν παζλ σε κομμάτια όσα θα διαρκέσει ο κύκλος της αντιβίωσης. Λέτε, λοιπόν, στο παιδάκι πώς όταν θα ολοκληρωθεί το παζλ, τότε θα του δώσετε ένα μεγάλο δώρο. Κάθε μέρα, λοιπόν, που θα πίνει την αντιβίωση, θα του δίνετε και ένα κομμάτι. Είναι μια μέθοδος που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του παιδιού και θα του δώσει ένα ισχυρό κίνητρο για να συνεργαστεί.

Αναμείξτε την με κάτι άλλο

Συνήθως, αναμειγνύουμε το φάρμακο με γάλα ή γιαούρτι ή χυμό. Είναι ένας τρόπος για να το πιει το παιδί. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα πρέπει να ρωτήσετε τον παιδίατρο, διότι δε μπορούν να συνδυαστούν όλα τα φάρμακα με κάτι άλλο και κυρίως με γαλακτοκομικά.

Ελέγξτε τη γεύση

Κάποια φάρμακα δεν έχουν ωραία γεύση ή μυρωδιά και αυτό λειτουργεί αποτρεπτικά για το παιδί. Ρωτήστε, λοιπόν, τον παιδίατρο αν μπορεί να σας δώσει κάποια φάρμακο με γεύση φρούτου, που θα μπορέσει πιο εύκολα να το πιει το παιδί.

Διαβάστε επίσης:

Πόσες φορές μπορεί να αρρωστήσει το παιδί μέσα στη χρονιά;

Αντιβιοτικά και παιδί: Πότε είναι απαραίτητα και πότε όχι;

Πώς να δίνετε την αντιβίωση σε μωρό έως ενός έτους

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved