Οφθαλμικά επιθέματα ματιών για παιδιά: Πώς θα επιλέξω το καλύτερο;

Υπάρχει μεγάλη ποικοιλία αυτοκόλλητων επιθεμάτων ματιών, αλλά ο στόχος είναι να βρείτε ένα που να είναι όσο πιο άνετο γίνεται και να κολλάει κατάλληλα. 

Οφθαλμικά επιθέματα ματιών για παιδιά: Πώς θα επιλέξω το καλύτερο;
Bigstock

Η επιλογή του είδους του επιθέματος για το μάτι που πρέπει να χρησιμοποιήσει το παιδί σας εξαρτάται από τον λόγο για τον οποίο το χρειάζεται και τη σύσταση του γιατρού.

Είδη οφθαλμικών επιθεμάτων

Αυτοκόλλητα επιθέματα

Κολλούν απευθείας στο δέρμα γύρω από το μάτι. Συνήθως συνιστώνται για παιδιά που δεν είναι υπερκινητικά. Ωστόσο, ενδέχεται να συμβεί ερεθισμός του δέρματος από το υλικό του αυτοκόλλητου, επομένως είναι σημαντικό να παρακολουθείτε για οποιοδήποτε ένδειξη δυσφορίας.

Υφασμάτινα επιθέματα

Τα υφασμάτινα επιθέματα είναι πιο μαλακά και πιθανώς πιο άνετα για παιδιά με ευαίσθητο δέρμα. Συνήθως στερεώνονται με μια ελαστική ταινία που περνά γύρω από το κεφάλι. Τα υφασμάτινα επιθέματα μπορούν να πλυθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν, καθιστώντας τα οικονομική επιλογή .

Αφρώδη επιθέματα

Αυτά τα επιθέματα είναι ελαφριά και συνήθως πιο άνετα . Συνήθως στερεώνονται με μια ελαστική ταινία πιέζοντας απαλά το μάτι. Μπορεί να είναι προτιμότερο για παιδιά που βρίσκουν ενοχλητικά τα επιθέματα- αυτοκόλλητα.

Ρυθμιζόμενα επιθέματα

Κάποια επιθέματα διαθέτουν ρυθμιζόμενα «λουράκια ». Κατάλληλα και χρήσιμα για παιδιά που χρειάζεται να φορούν το επίθεμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Διακοσμητικά επιθέματα

Για να κάνουν αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία του επιθέματος πιο διασκεδαστική, υπάρχουν επιθέματα με πολύχρωμα σχέδια ή χαρακτήρες από παιδικά καρτούν.

Το παιδί σας είναι ο καλύτερος κριτής

Το παιδί σας είναι ο καλύτερος κριτής . Ένα έμπλαστρο που εφαρμόζει άνετα και το παιδί σας το κρατά για μεγαλύτερη διάρκεια, είναι το καλύτερο. Μην ανησυχείτε αν χρειαστεί να δοκιμάσετε μερικές διαφορετικές επιλογές – το σημαντικό είναι να βρείτε εκείνο που θα λειτουργήσει καλύτερα.

Τέλος, είναι αναγκαίο να συμβουλευτείτε τον/ την παιδίατρο για το κατάλληλο είδος επιθέματος. Είναι εκείνος/ εκείνη που μπορεί να παρέχει κατευθυντήριες γραμμές για τη σωστή χρήση και να διασφαλίσει ότι το επίθεμα είναι άνετο και αποτελεσματικό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved