Κοριτσάκι βοηθάει τον μικρό του αδερφό να κάνει τα πρώτα του βήματα

Η μαμά καταγράφει τα στιγμιότυπα με το κινητό της. 

Τα μωρά κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην ηλικία του ενός περίπου έτους. Για το σημαντικό αυτό ορόσημο, τα ερεθίσματα που δέχονται από τη μαμά, το μπαμπά και γενικά το περιβάλλον τους είναι σημαντικό. Γενικά ό,τι ωθεί να κινηθούν, να δοκιμάσουν να σηκωθούν, να περπατήσουν είναι καλό.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι ειδικοί συμβουλεύουν τους γονείς να τοποθετούν τα παιχνίδια τους λίγο πιο μακριά ώστε τα μωρά να προσπαθήσουν μόνα τους να τα φτάσουν περπατώντας.

Τα αδέρφια μπορούν επίσης να παίξουν έναν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των παιδιών και στο πόσο γρήγορα ή όχι θα μάθουν να περπατούν. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται στο παραπάνω βίντεο όπου ένα κοριτσάκι κρατά τον μικρό της αδερφό από το χέρι και του μαθαίνει να κάνει τα πρώτα του βήματα. Το αγοράκι είναι έτσι και αλλιώς σε μία ηλικία που το μυοσκελετικό του σύστημα είναι αρκετά αναπτυγμένο για να μπορεί να περπατήσει.

Τ στιγμιότυπα απαθανάτισαν οι γονείς των δύο παιδιών και τα δημοσίευσα στα κοινωνικά μέσα. Όπως ήταν αναμενόμενο, το βίντεο έγινε viral.

Πότε είναι το μωρό έτοιμο να περπατήσει;

Τα περισσότερα μωρά κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην ηλικία των 9 με 12 μηνών και περπατούν καλά μέχρι και τον 15ο μήνα. Ωστόσο, το πότε ακριβώς θα περπατήσει το παιδί διαφέρει ανά περίπτωση. Κάποια παιδιά κάνουν τα πρώτα τους βήματα ήδη πριν την ηλικία των δώδεκα μηνών και άλλα μετά τον ενάμιση χρόνο και αυτό γιατί το κάθε παιδί έχει τον δικό του ρυθμό ανάπτυξης.

Το μωρό θα είναι έτοιμο να περπατήσει όταν:

Σηκώνεται μόνο του. Πριν περπατήσουν, τα περισσότερα μωρά θέλουν και μπορούν να στέκονται όρθια μόνα τους. Δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους και εξασκούν συνεχώς του μύες τους οι οποίοι δυναμώνουν μέρα και τη μέρα.

Ανακαλύπτει τα πάντα γύρω του. Αποκτά αυτοπεποίθηση και τολμάει να κάνει κινήσεις που πιο παλιά θα το φόβιζαν.

Είναι πιο ανήσυχο. Το μωρό είναι ανήσυχο κάθε φορά που περνάει από το ένα αναπτυξιακό στάδιο στο άλλο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved