Πράγματα που σπάνια τα παιδιά γνωρίζουν για τη μαμά τους

Έκλαψε όταν έμαθε ότι ήταν έγκυος. Έκλαψε καθώς σε γέννησε. Έκλαψε όταν σε κράτησε για πρώτη φορά. Έκλαψε από ευτυχία. Έκλαψε από φόβο. Έκλαψε από ανησυχία.

Πράγματα που σπάνια τα παιδιά γνωρίζουν για τη μαμά τους
Bigstock

Η Natasha Craig είναι μητέρα δύο παιδιών και συγγραφέας. Μέσα από το blog της confessionsofateenagebride.com, μοιράζεται σκέψεις και συναισθήματα γύρω από τη μητρότητα.

Σε ένα από τα κείμενά της ένιωσε την ανάγκη να γράψει για μερικά μόνο από τα πράγματα που κάνει μια μητέρα αλλά σπάνια θα τα πει στο παιδί της.

Ποια πράγματα δεν σου είπε ποτέ η μαμά σου

Την έκανες να κλάψει... πολύ

Έκλαψε όταν έμαθε ότι ήταν έγκυος. Έκλαψε καθώς σε γέννησε. Έκλαψε όταν σε κράτησε για πρώτη φορά. Έκλαψε από ευτυχία. Έκλαψε από φόβο. Έκλαψε από ανησυχία. Έκλαψε γιατί νιώθει τόσα πολλά και έντονα συναισθήματα για σένα. Ένιωσε τον πόνο και την ευτυχία σου και το μοιράστηκε μαζί σου, είτε το καταλάβαινες είτε όχι.

Ήθελε αυτό το τελευταίο κομμάτι πίτας

Αλλά όταν σε είδε να το κοιτάς με αυτά τα μεγάλα μάτια και γεμάτος λαχτάρα, δεν μπορούσε να το φάει. Ήξερε ότι θα την έκανε πολύ πιο χαρούμενη να σε βλέπει να το τρως εσύ παρά η ίδια.

Πονούσε

Κάθε φορά που της τραβούσες τα μαλλιά, πονούσε. Όταν τη δάγκωσες ενώ έπινες γάλα, πονούσε. Όταν την κλώτσαγες στην κοιλιά, πονούσε. Αλλά δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ.

Πάντα φοβόταν

Από τη στιγμή της σύλληψης, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να σε προστατεύσει. Έγινε η μαμά αρκούδα. Η καρδιά της χτυπούσε δυνατά στα πρώτα σου βήματα, στα πρώτα σου ξενύχτια, στα βράδια που είχες πυρετό. Ήταν πάντα εκεί για να σιγουρευτεί ότι είσαι καλά.

Ήξερε ότι δεν ήταν τέλεια

Είναι ο χειρότερος κριτικός του εαυτού της. Γνωρίζει όλα τα ελαττώματά της και μερικές φορές μισεί τον εαυτό της για αυτά. Είναι όμως πιο σκληρή με τον εαυτό της όταν πρόκειται για σένα. Ήθελε να γίνει η τέλεια μαμά, να μην κάνει τίποτα κακό -- αλλά επειδή είναι άνθρωπος, έκανε λάθη. Μάλλον προσπαθεί ακόμα να συγχωρήσει τον εαυτό της για αυτά. Εύχεται με όλη της την καρδιά να μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω και να κάνει τα πράγματα διαφορετικά, αλλά δεν μπορεί, γι' αυτό να είσαι ευγενικός(-ή) μαζί της και να ξέρεις ότι έκανε ό,τι καλύτερο ήξερε να κάνει.

Της ράγιζες την καρδιά κάθε φορά που έκλαιγες

Δεν υπήρχε ήχος τόσο οδυνηρός όσο τα κλάμα σου, ούτε θέαμα τόσο δυσβάσταχτο όσο τα δάκρυα που κυλούσαν στο πρόσωπό σου. Έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να σε εμποδίσει να κλάψεις, και όταν δεν μπορούσε να σταματήσει τα δάκρυά σου, η καρδιά της θρυμματιζόταν σε ένα εκατομμύριο μικρά κομμάτια.

Θα τα ξανάκανε όλα από την αρχή

Το να είσαι μαμά είναι μια από τις πιο δύσκολες δουλειές που μπορεί να κάνει κάποιος και μερικές φορές θα σε οδηγήσει στα όριά σου. Πονάς, προσπαθείς, αποτυγχάνεις, μαθαίνεις. Αλλά, νιώθεις επίσης περισσότερη χαρά και περισσότερη αγάπη απ΄όση μπορούσες να φανταστείς. Παρά τον πόνο, τη θλίψη, τα ξενύχτια η μαμά σου θα τα έκανε όλα ξανά για σένα γιατί τα αξίζεις.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved