Επτά πράγματα που κρατούν τις μαμάδες ξύπνιες τα βράδια

Μαμάδες, οι multitaskers, οι σούπερ ηρωίδες, οι άγρυπνοι φρουροί του σπιτιού. 

Επτά πράγματα που κρατούν τις μαμάδες ξύπνιες τα βράδια
Τι κρατά τις μαμάδες ξύπνιες τα βράδια; Bigstock

Την ώρα που όλοι στο σπίτι κοιμούνται, οι μαμάδες είναι ακόμα ξύπνιες. Τότε βρίσκουν τον χρόνο να κάνουν όλα αυτά που δεν έχουν προλάβει μέσα στη μέρα, από το πλύσιμο των πιάτων και μαγείρεμα για την επόμενη μέρα μέχρι μπάνιο και τις εκκρεμότητες της δουλειάς.

Ναι, οι μαμάδες είναι πάντα σε εγρήγορση ακόμα και τις νύχτες αν χρειαστεί.

Τι κρατά τις μαμάδες ξύπνιες τα βράδια, λοιπόν;

#1 Οι δουλειές του σπιτιού

Σε μία καθημερινότητα με παιδιά, δουλειά και λοιπές υποχρεώσεις οι δουλειές του σπιτιού μπαίνουν αναπόφευκτα σε δεύτερη μοίρα. Βέβαια πρέπει να γίνουν, και κάπως έτσι το τέλος της ημέρας βρίσκει πολλές μαμάδες στην κουζίνα να καθαρίζουν και να μαγειρεύουν ή στο σαλόνι να παλεύουν με μία στοίβα από ασιδέρωτα.

#2 Οι εκκρεμότητες της δουλειάς

Το να ισορροπείς δουλειά και οικογένεια δεν είναι εύκολο. Και αυτό σημαίνει ότι εκκρεμότητες που έχουν πάει πίσω διευθετούνται αργά το βράδυ, με μάτια κόκκινα από την κούραση μπροστά από μία οθόνη υπολογιστή.

#3 Η ανάγκη για προσωπικό χρόνο

Όταν στο σπίτι επικρατεί ασυνήθιστη ησυχία μία μαμά μπορεί επιτέλους να αφιερώσει λίγο χρόνο στον εαυτό της. Να δει την αγαπημένη της σειρά, να πιεί ένα ποτήρι κρασί, να διαβάσει το βιβλίο που έχει ξεκινήσει μήνες πριν.

#4 Το online shopping

Από τα ψώνια του σούπερ μάρκετ, μέχρι ρούχα, πράγματα για το σπίτι, παιχνίδια για τα παιδιά. Δεν υπάρχει πάντα χρόνος για μία βόλτα στα μαγαζιά και όταν δε αυτή γίνεται μαζί με τα παιδιά, τα πράγματα δεν πάνε πάντα σύμφωνα με το πλάνο.

#5 Η ανάγκη για επικοινωνία

Είναι η ώρα που μία μαμά μπορεί να μιλήσει με τον σύντροφό της, να κάνουν πράγματα μαζί, με τις φίλες της και γενικά τους δικούς της ανθρώπους. Ακόμα και μέσω βιντεοκλήσης, ακόμα και μέσω messenger με γραπτά μηνύματα.

#6 Η ανάγκη για προσωπική φροντίδα

Το βράδυ η μαμά μπορεί να κάνει ένα χαλαρωτικό μπάνιο χωρίς να τη φωνάξουν ένα εκατομμύριο φορές, να κάνει μία μάσκα ομορφιάς, να φροντίσει το εαυτό της, να χαλαρώσει.

#7 Οι 1.000.000 σκέψεις

Ακόμα και όταν πια μία μαμά πέφτει στο κρεβάτι να κοιμηθεί, δεν σταματά τις σκέψεις. Σκέψεις για την αυριανή ημέρα, για τη λίστα του σούπερ μάρκετ, για τη δουλειά, τα παιδιά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved