Πράγματα που κάνουν οι μητέρες και δύσκολα μπορούν να αντικατασταθούν

Γιατί ορισμένα πράγματα, μόνο μια μαμά μπορεί να τα κάνει.

Πράγματα που κάνουν οι μητέρες και δύσκολα μπορούν να αντικατασταθούν
Bigstock

Οι μαμάδες είναι ξεχωριστές… Κάνουν τόσα πολλά για εμάς από τη στιγμή που γεννιόμαστε που είναι αδύνατον να τα αναγνωρίσουμε όλα.

Κυοφορούν το μωρό τους για εννέα μήνες, το θηλάζουν, το ανατρέφουν, το μεγαλώνουν και το νοιάζονται για μια ζωή.

Βρίσκουν τρόπους να μας εκπλήσσουν συνεχώς και να μας κάνουν να τις αγαπάμε ολοένα και πιο πολύ.

Γεννάνε

Οι γυναίκες έχουν κληρονομήσει από τη φύση τους την ικανότητα να γεννούν τα παιδιά τους. Κουβαλούν το έμβρυο για εννέα μήνες και φέρνουν στον κόσμο το μωρό τους. Πρόκειται για το μεγαλείο της μητρότητας…

mitrotita-einai-(2).jpg

Θηλάζουν

Το μητρικό γάλα δεν είναι μόνο το πιο κατάλληλο για το βρέφος αλλά και το πιο πολύτιμο, καθώς περιέχει όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τη φυσιολογική ανάπτυξη ενός βρέφους. Παράλληλα, δρα σαν συνέχεια του ομφάλιου λώρου, διατηρώντας το δεσμό μητέρας – νεογέννητου. Μέσω του θηλασμού ενισχύεται το δέσιμο μεταξύ μητέρας και μωρού και παράλληλα η ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού.

Αγκαλιάζουν ( η δύναμη της μητρικής αγκαλιάς)

Πουθενά ένα παιδί δεν αισθάνεται πιο ασφαλές από την αγκαλιά της μητέρας του. Και δεν μιλάμε μόνο για τα μικρά παιδιά. Η δύναμη της μητρικής αγκαλιάς υπερβαίνει το απλό ένστικτο. Κάθε αγκαλιά προκαλεί έκρηξη ορμονών που ωφελούν την υγεία του παιδιού και βοηθούν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.

Μητρική αγκαλιά

Πουθενά ένα παιδί δεν αισθάνεται πιο ασφαλές από την αγκαλιά της μητέρας του. Και δεν μιλάμε μόνο για τα μικρά παιδιά. Η δύναμη της αγκαλιάς μιας μητέρας υπερβαίνει το απλό ένστικτο. Κάθε αγκαλιά προκαλεί έκρηξη ορμονών που ωφελούν την υγεία του παιδιού και βοηθούν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.

mana-mitera-mama.jpg

Αγαπούν άνευ όρων

Ο,τι μα ό,τι κι αν γίνει η αγάπη της μάνας είναι άφθαρτη στον χρόνο. Είναι ανιδιοτελής, αληθινή, δυνατή και μη συγκρίσιμη.

Παράλληλα οι μαμάδες:

  • Προστατεύουν τα παιδιά τους
  • Θυμούνται σχεδόν πάντα
  • Υπερασπίζονται τα παιδιά τους
  • Κρατούν μυστικά
  • Στηρίζουν τα παιδιά τους

Με πληροφορίες από το eu.aberdeennews.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved