6 τρόποι με τους οποίους το μωρό σας λέει «σ' αγαπώ»

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν το μωρό σας σάς αγαπά όσο εσείς;

6 τρόποι με τους οποίους το μωρό σας λέει «σ' αγαπώ»
Bigstock

Μερικές φορές, το μικρό σας δεν σταματά να ουρλιάζει και να κλαίει και τότε μπορεί να αρχίσετε να αναρωτιέστε αν σας αγαπά. Φυσικά και σας αγαπά! Όμως σε αντίθεση με τα δικά σας χαμόγελα και λεκτικές φράσεις, το μωρό σας μπορεί να δηλώνει την αγάπη του ελαφρώς πιο διακριτικά.

1. Σας κοιτά στα μάτια

Τα νεογέννητα είναι πολύ ευαίσθητα στο έντονο φως ειδικά τους δύο πρώτους μήνες της ζωής τους, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας. Αλλά καθώς οι εβδομάδες περνούν, αποκτούν την ικανότητα να εστιάζουν σε αντικείμενα που βρίσκονται κοντά όπως τα πρόσωπα των φροντιστών τους.

2. Σας ψάχνει όταν ακούν την φωνή σας

Τα βρέφη μπορούν να ακούσουν ήχους όταν βρίσκονται μέσα στη μήτρα και «ερωτεύονται» τον ήχο του καρδιακού παλμού και της φωνής της μαμάς τους.

Η φωνή σας συνεχίζει να αντιπροσωπεύει την άνεση και την ασφάλεια σε μια περίοδο χάους και αλλαγών. Γι' αυτό μπορεί να παρατηρήσετε ότι το μικρό σας στρέφει το κεφάλι του προς το μέρος σας όταν μιλάτε, ακόμη και όταν το κρατά κάποιος άλλος.

3. Λατρεύει τις αγκαλιές σας

Όταν το μωρό σας είναι κουρασμένο ή αναστατωμένο ηρεμεί μόλις το σηκώσετε και το κρατήσετε κοντά σας.

Φυσικά, δεν είναι θέλουν όλα τα μωρά αγκαλιά και αν το δικό σας απορρίπτει τις αγκαλιές, σίγουρα δεν σημαίνει ότι δεν σας αγαπά. Το σωματικό άγγιγμα μπορεί να μην είναι η γλώσσα της αγάπης του - ή τουλάχιστον όχι σε αυτό το στάδιο της ζωής του- και αυτό είναι εντάξει.

4. Σας χαμογελά

Ίσως δεν υπάρχει τίποτα πιο γλυκό στον κόσμο από τα πρώτα χαμόγελα του μωρού σας. Συνήθως, κάνουν την εμφάνισή τους γύρω στις έξι εβδομάδες!

Το πώς ανταποκρίνεστε σε αυτά τα χαμόγελα είναι σημαντικό. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, η γρήγορη και ενθουσιώδης ανταπόκριση επιτρέπει στα μωρά να αναγνωρίζουν ότι είναι σημαντικά για εσάς και μπορούν να σας εμπιστευτούν. Δείχνει επίσης ότι ενδιαφέρεστε και τα εκτιμάτε, γεγονός που συμβάλλει στην ανάπτυξη της αυτοεκτίμησής τους.

5. Παρηγορείται από τη μυρωδιά σας

Μπορεί να φαίνεται παράξενο το γεγονός ότι ένα μικροσκοπικό πλάσμα -που μετά βίας γνωρίζει τη νύχτα από τη μέρα- θα μπορούσε να αναγνωρίσει και να παρηγορηθεί από μια συγκεκριμένη μυρωδιά , αλλά η επιστήμη το αποδεικνύει.

Σε μια πρόσφατη μελέτη , σε νεογέννητα που έκλαιγαν όταν παρουσιάστηκε ένα ρούχο που μύριζε σαν τη μαμά τους και σταμάτησαν να κλαίνε, ενώ ένα καθαρό ρούχο δεν έκανε τίποτα.

6. Είναι λυπημένα όταν φεύγετε

Αν και μπορεί να σας ραγίζει την καρδιά όταν το μωρό κλαίει καθώς απομακρύνεστε, είναι επίσης μια ισχυρή απόδειξη της αγάπης και της προσκόλλησής του.

Μην εκπλαγείτε και μην φρικάρετε εάν κλαίει υστερικά μόλις επιστρέψετε. Σίγουρα δεν στεναχωριούνται που γυρίσατε. Αντίθετα, είναι πιο πιθανό να κατακλύζονται από τα έντονα συναισθήματα και αυτά σίγουρα περιλαμβάνουν την αγάπη τους για εσάς.

Πηγή: tinybeans.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved