Τι πρέπει να προσέξετε για να περάσετε αξέχαστα τα πρώτα σας Χριστούγεννα με το μωρό

Όλες οι «πρωτιές» με το μωράκι σας είναι σημαντικές και θέλετε να τις κρατήσετε για πάντα στη μνήμη σας: Το πρώτο δοντάκι, η πρώτη λεξούλα, τα πρώτα βήματα και φυσικά, τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού σας είναι περιστάσεις που αξίζει να κρατήσετε για τη μοναδικότητά τους.

Τι πρέπει να προσέξετε για να περάσετε αξέχαστα τα πρώτα σας Χριστούγεννα με το μωρό

Τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν θα είναι λοιπόν τα πρώτα με το μωράκι σας και σε αυτό το άρθρο θα διαβάσετε τι θα πρέπει να προσέξετε, τι να κάνετε και τι να μην ξεχάσετε ώστε και να ζήσετε αυτή την περίοδο ως πραγματικά ξεχωριστή και να την κρατήσετε για πάντα, ως ζωντανή ανάμνηση!

Πρώτα από όλα, μην παραλείψετε να βγάλετε όσες περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε: Τώρα είναι η ώρα για να ντύσετε το μωράκι σας μικρό ξωτικό, χιονανθρωπάκι, ταρανδάκι, «Αγιο-Βασιλάκι» και να το τραβήξετε αμέτρητες πόζες μπροστά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο! Στο ίδιο «φωτογραφικό» πλαίσιο, μην ξεχάσετε να βγάλετε και μια οικογενειακή, χριστουγεννιάτικη φωτογραφία στο στολισμένο σας σαλόνι με όλα τα φωτάκια αναμμένα: Είναι ένα ενσταντανέ που θα χαρείτε να επαναλαμβάνετε κάθε χρόνο, βλέποντας τις διαφορές.

aksexasta-xristougenna-2.jpg

Αφιερώστε χρόνο στο σπίτι με το μωράκι σας: Χουχουλιάστε με τις χριστουγεννιάτικες πιτζάμες σας, φορέστε σκουφάκια του Άγιου Βασίλη και μυτερά αυτάκια ξωτικών και ακούστε χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Έτσι δημιουργείτε για το μωράκι σας μια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που του μεταφέρει ένα αίσθημα τρυφερότητας, απαλότητας και ασφάλειας που έχει τόσο πολύ ανάγκη για να αναπτυχθεί σωστά, όχι μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά.

Μάλιστα, μπορείτε με αυτόν τον τρόπο, να αρχίσετε να δημιουργείτε τις δικές σας χριστουγεννιάτικες «παραδόσεις». Πέρα από την οικογενειακή φωτογραφία μπροστά στο δέντρο, μπορείτε, για παράδειγμα, να καθιερώσετε πως ολόκληρη την Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα την περνάτε στο σπίτι με παιχνίδια και χριστουγεννιάτικες ιστορίες. Μπορεί το μωράκι σας να μην αντιλαμβάνεται πλήρως τι ακριβώς θέλετε να πετύχετε, όμως όταν σε μερικά χρόνια θεωρεί την «παράδοση» αυτή ως την αγαπημένη του, θα σας γεμίσει περηφάνια και χαρά!

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μόνες σας ένα ξεχωριστό DIY στολίδι για το δέντρο που θα έχει ως αναφορά τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού σας: Μπορείτε με ειδικούς μαρκαδόρους να γράψετε πάνω τη χρονολογία, να το διακοσμήσετε με μια αναφορά στο μωράκι και τις προτιμήσεις του και να έχετε έτσι στο εξής στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας ένα πραγματικά πολύτιμο «θησαυρό».

Η στολισμένη πόλη με τα χριστουγεννιάτικα πάρκα που δημιουργούνται ειδικά για τα παιδιά την περίοδο των εορτών είναι ένα ακόμα must για τα πρώτα Χριστούγεννα με το μωράκι σας. Είναι πιθανό μάλιστα να συναντήσετε στις βόλτες σας και τον Άγιο Βασίλη και πραγματικά, αξίζει να δείτε την πρώτη αντίδραση του μωρού όταν βρεθεί στην αγκαλιά του!

Επίσης, είναι βέβαιο πως το μωράκι σας θα ενθουσιαστεί με τα φωτισμένα για τις γιορτές καταστήματα, τους δρόμους και τις πλατείες, επομένως, μην «φοβηθείτε» το κρύο του Δεκεμβρίου: Ντυθείτε ζεστά κι εσείς και το μωρό σας και βγείτε για ατέλειωτες «καροτσάδες» στους στολισμένους δρόμους της πόλης.

aksexasta-xristougenna-3.jpg

Όσον αφορά στα δώρα που θα επιλέξετε για το μωράκι σας, δώστε προσοχή και σκεφτείτε πραγματικά τι θα μπορούσε «να φέρει» ο Άγιος Βασίλης; Ίσως ένα ξεχωριστό παιχνίδι, με το οποίο το μωρό σας θα παίξει και τώρα αλλά και αργότερα, μεγαλώνοντας, να είναι η ιδανική επιλογή για εσάς. Ενδεχομένως, να επιλέξετε όμως κάτι πέρα από παιχνίδια, που είναι παραπάνω από βέβαιο πως θα λάβει πολλά, πάρα πολλά, μεγαλώνοντας. Μια ιδέα θα ήταν να επενδύσετε σε μια σειρά βιβλίων για τα πρώτα χρόνια της ζωής του, μια άλλη θα ήταν να αγοράσετε έπιπλα που πιθανώς χρειάζεται το μωρό και μια τρίτη θα μπορούσε να σας κατευθύνει σε μια συμβολική κίνηση για το μέλλον του. Είναι ένα θέμα στο οποίο αξίζει να δώσετε προσοχή, να το συζητήσετε οικογενειακά και να καταλήξετε στην απόφαση που θα… απογειώσει το συναίσθημα των πρώτων Χριστουγέννων με το μωράκι σας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved