O ψυχικός κόσμος μαμάδων και μωρών τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα είναι μια μαγική περίοδος, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκονται η χαρά, η ζεστασιά και η οικογενειακή στοργή.

O ψυχικός κόσμος μαμάδων και μωρών τα Χριστούγεννα
Gpoint Studio

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι βαθύτατης σημασίας όσον αφορά την ψυχολογία των μαμάδων και των μωρών τους. Οι παραδόσεις, τα ακούσματα, τα αρώματα και οι εικόνες που συνοδεύουν την ιδιαίτερη αυτή περίοδο παίζουν σημαντικό ρόλο όσον αφορά την γνωστική και ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη του μωρού και επιπλέον ενισχύουν το δέσιμο μεταξύ μαμάς και μωρού.

Τα Χριστούγεννα ορίζονται και συνοδεύονται από ποικίλες, γνωστές παραδόσεις οι οποίες, δυνητικά, θα αποτελέσουν σημεία αναφοράς στη ζωή ενός παιδιού και συμβάλλουν σημαντικά στην ομαλή ψυχοσυναισθηματική του εξέλιξη, δημιουργώντας χαρούμενες αναμνήσεις. Η διακόσμηση του σπιτιού, τα γιορτινά τραγούδια και η δημιουργία παραδοσιακών λιχουδιών - δραστηριότητες στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν, σε έναν βαθμό, ακόμα και πολύ μικρά παιδιά - αποτελούν ευκαιρίες ενίσχυσης του συναισθηματικού δεσίματος μιας μαμάς με το μωρό της.

Τα μωρά βιώνουν τα Χριστούγεννα με όλες τους τις αισθήσεις: Βλέπουν τα ζωντανά χρώματα και τα φωτάκια που αναβοσβήνουν, μυρίζουν και γεύονται χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, εξερευνούν την υφή των στολιδιών και ακούνε χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Καθώς στη δημιουργία τους εμπλέκονται όλες οι αισθήσεις, οι αναμνήσεις των Χριστουγέννων, ακόμα κι αν δεν είναι συνειδητές έπειτα από κάποια ηλικία, αποτελούν τη βάση για τα μετέπειτα γιορτινά βιώματα ενός παιδιού και ενισχύουν τη σημασία των παραδόσεων και του χρόνου που περνάμε με την οικογένεια.

Φυσικά, όταν πρόκειται για τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού, όλα αυτά τα βιώματα είναι πρωτόγνωρα και σημαντικό ρόλο παίζει η στάση της μαμάς, η οποία αποτελεί το απόλυτο σημείο αναφοράς για το μωρό. Η ήρεμη, θετική στάση από πλευράς της μεταδίδεται και στο παιδί, βοηθώντας το στο να ερμηνεύσει τα Χριστούγεννα ως κάτι το όμορφο και πολύτιμο. Καλό είναι, βέβαια, να φροντίζουμε ώστε να υπάρχουν διαλείμματα ηρεμίας και ησυχίας ανάμεσα στις επισκέψεις και στους εορτασμούς, ώστε να έχουν την ευκαιρία, τόσο η μαμά όσο και το μωρό, να αποφορτίζονται από τις διασκεδαστικές αλλά και έντονες δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στην περίοδο των Χριστουγέννων.

Το μωρό σας από την πρώτη μέρα της ζωής του χρειάζεται τρυφερότερα, απαλότητα και ασφάλεια. Οι πάνες Babylino Sensitive Cotton Soft, είναι σχεδιασμένες με βάση ένα καθολικό σύστημα Αγνής Φροντίδας, Pure Care System, που διασφαλίζει τη διαχρονική τους υπόσχεση για αγνή και ασφαλή φροντίδα για το δέρμα του μωρού. Χάρη στην καινοτόμα τεχνολογία Dry Matrix που συγκρατεί τη μεγαλύτερη ποσότητα υγρασίας από κάθε άλλη βρεφική πάνα* και με δείκτη υγρασίας σε όλα τα μεγέθη ώστε να γνωρίζουν οι γονείς άμεσα πότε χρειάζεται αλλαγή, εξασφαλίζουν ασύγκριτη προστασία από διαρροές.

Ιδιαίτερο νόημα έχει επίσης, από την πλευρά μιας μαμάς και η επιλογή ενός δώρου για το μωρό της και η αλληλεπίδραση μαζί του σε αυτό το κομμάτι. Το δώρο επιλέγεται με βάση τον χαρακτήρα και τις προτιμήσεις του δικού της, μοναδικού σε αυτόν το κόσμο, μωρού, περικλείοντας έτσι όλη της τη μητρική αγάπη και το συναίσθημα.

Το σημαντικότερο δώρο που μας δίνουν τα Χριστούγεννα είναι η αφορμή για ποιοτικό οικογενειακό χρόνο, για όμορφες δραστηριότητες και για δημιουργία αναμνήσεων για μια μαμά και το μωρό της. Με σύμμαχο φροντίδας και ασφάλειας τις πάνες Babylino Sensitive, το μωρό σας κι εσείς θα χαρείτε κάθε στιγμή, κάνοντας τα πρώτα του Χριστούγεννα ξεχωριστά γεμάτα τρυφερότητα!

*Immersion in 0.9% saline solution for 50 minutes, Centrifugation for 3 min @ 440g-force

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved