Το tip για να έχει το παιδί σωστή στάση σώματος όταν διαβάζει

Γιατί είναι σημαντικό το παιδί να κάθεται σωστά και τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς. 

Το tip για να έχει το παιδί σωστή στάση σώματος όταν διαβάζει
Το κλειδί για να κάθεται το παιδί σωστά στο γραφείο ή το θρανίο βρίσκεται στον κανόνα 90-90-90. Bigstock

Η καθημερινότητα των παιδιών περιλαμβάνει μαθήματα στο σχολείο, μελέτη, ξένες γλώσσες, δραστηριότητες στο σπίτι και εκτός. Πολλές ώρες της ημέρας, συνεπώς, τις περνά καθισμένο σε μία καρέκλα και είναι σημαντικό να μάθει από μικρή ηλικία να έχει σωστή στάση σώματος.

Γιατί είναι σημαντικό το παιδί να κάθεται σωστά;

Η σωστή στάση σώματος, πρώτα από όλα, προστατεύει το ίδιο το σώμα. Βοηθά στην προστασία της σπονδυλικής στήλης, προλαμβάνει την κούραση και μυοσκελετικά προβλήματα που θα μπορούσαν αν προκύψουν από τη λάθος στάση.

Επίσης, βοηθά το παιδί να συγκεντρώνεται καλύτερα στο διάβασμά του, στην παρακολούθηση ενός μαθήματος, ακόμα και στο πώς αναπνέει.

Τέλος, με τη σωστή στάση σώματος, το παιδί μπορεί να χειρίζεται τα χέρια του καλύτερα και με μεγαλύτερη άνεση. Χρησιμοποιεί τα σχολικά είδη όπως τα στυλό και τα μολύβια με περισσότερη σταθερότητα και έλεγχο και δεν κουράζεται για να γράψει ή να ζωγραφίσει.

Τo tip για την σωστή στάση σώματος

Το κλειδί για να κάθεται το παιδί σωστά στο γραφείο ή το θρανίο βρίσκεται στον κανόνα 90-90-90. Τι σημαίνει αυτό;

  • Πόδια επίπεδα στο πάτωμα
  • Αστραγάλοι σε γωνία 90 μοιρών
  • Γόνατα σε γωνία 90 μοιρών
  • Μηροί παράλληλοι με το πάτωμα
  • Γοφοί σε γωνία 90 μοιρών
  • Το κάτω μέρος της πλάτης πρέπει να έχει μια ελαφριά καμπύλη προς τα μέσα
  • Οι ώμοι χαλαροί
  • Οι αγκώνες ακουμπούν απαλά κατά μήκος των πλευρών του σώματος

Συμβουλές για να επιλέξετε το κατάλληλο γραφείο και καρέκλα

Στο σχολείο μπορεί να μην έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε την καρέκλα και το θρανίο, την έχετε όμως στο σπίτι. Η καρέκλα όπου κάθεται το παιδί για να διαβάσει, να ζωγραφίσει κτλ ασφαλώς παίζει ρόλο στην στάση του σώματός του, όπως και το γραφείο.

Αρχικά, η καρέκλα πρέπει να είναι εφοδιασμένη με πλάτη για να παρέχει επαρκή στήριξη στη μέση. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μικρό μαξιλάρι ή μια τυλιγμένη πετσέτα στο μέσο και προς το κάτω μέρος της πλάτης. Αυτό βοηθά στην παροχή πρόσθετης υποστήριξης για την πλάτη του παιδιού.

Όσον αφορά το γραφείο επιλέξτε ένα που να ταιριάζει στο ύψος και την ηλικία του παιδιού. Εάν πάνω στο γραφείο υπάρχει οθόνη υπολογιστή, φροντίστε να είναι στο ύψος του παιδιού. Σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, το επάνω μέρος της οθόνης του υπολογιστή πρέπει να είναι παράλληλο με το ύψος των ματιών του παιδιού. Αυτό μειώνει την ανάγκη να κοιτάζει συνεχώς πάνω και κάτω, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο καταπόνησης του αυχένα.

Με πληροφορίες από developlearngrow.com

afieroma-back-to-school.jpg

Δείτε όλο το αφιέρωμα για τη νέα σχολική χρονιά ΕΔΩ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved