Δωδεκάχρονος με αυτισμό συγκίνησε τους Coldplay και εκατομμύρια ακόμα κόσμο

Ο Huillo λατρεύει τη μουσική και μέσω αυτής περνάει ένα σπουδαίο μήνυμα για το αυτισμό και τη διαφορετικότητα.

Δωδεκάχρονος με αυτισμό συγκίνησε τους Coldplay και εκατομμύρια ακόμα κόσμο
Instagram / huillo

O Ηuillo είναι δώδεκα ετών, ζει στο Μεξικό και η ιστορία του έκανε τον γύρο του διαδικτύου όταν τον περασμένο Απρίλη τραγούδησε μαζί με τους Coldplay κατά τη διάρκεια συναυλίας τους το τραγούδι «Different is OK». Το νεαρό αγόρι διαγνώσθηκε με αυτισμό στην ηλικία των τεσσάρων ετών και μέσω της μουσικής έχει βρει τον τρόπο να εκφράζει τα συναισθήματά του, αλλά και να ευαισθητοποιεί τα κοινό για τον αυτισμό και τη διαφορετικότητα.

Επί σκηνής, το αγοράκι παίζει πιάνο και τραγουδάει. Τα μέλη της μπάντας στέκονται γύρω του και το συνοδεύουν με τις φωνές και τα μουσικά όργανά τους. Το βίντεο με τον Huillo και το βρετανικό συγκρότημα μέχρι και σήμερα έχει συγκεντρώσει πάνω από 2 εκατομμύρια views στο επίσημο κανάλι της μπάντας στο YouTube.

Η συνεύρεση αυτή του αγοριού με τους Coldplay δεν ήταν τυχαία. Έξι χρόνια πριν, ο Hullio παρακολούθησε live συναυλία του δημοφιλούς συγκροτήματος και έκλαψε από συγκίνηση. Ο μπαμπάς του απαθανάτισε τα στιγμιότυπα και τα δημοσίευσε στο YouTube, αλλά σίγουρα δεν περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε. Το βίντεο με το εξάχρονο τότε αγόρι, έγινε viral και τότε ήταν που τον είδαν για πρώτη φορά και τα ίδια τα μέλη του συγκροτήματος.

Η ιστορία του Huillo: Όταν η μουσική γίνεται μέσο έκφρασης και πηγή δύναμης

Το ταλέντο του Huillo στη μουσική εντυπωσιάζει. Παίζει πιάνο, βιολί, κιθάρα, βιολοντσέλο και τραγουδάει. Έχει το δικό του προφίλ στο Instagram το οποίο διαχειρίζεται ο μπαμπάς του που είναι και το στήριγμά του όλα αυτά τα χρόνια. Στις πληροφορίες του λογαριασμού του το νεαρό αγόρι παρουσιάζεται ως μουσικός και ακτιβιστής σχετικά με τον αυτισμό. Είναι όμως πολλά περισσότερα. Είναι πηγή έμπνευσης, πηγή δύναμης, ένα παράδειγμα προς μίμηση και για εμάς του μεγάλους. Το αγοράκι έχει αγαπήσει τη μοναδικότητά του από την οποία και εμπνέεται για τη μουσική που παίζει και δημιουργεί.

Δείτε φωτογραφίες του στην gallery που ακολουθεί.

Τα οφέλη της μουσικοθεραπείας στον αυτισμό

Ο όρος αυτισμός προέρχεται από τη λέξη "εαυτισμός" και σημαίνει κλεισμένος στον εαυτό μου. Χαρακτηρίζεται από μειωμένη κοινωνική αλληλεπίδραση και επικοινωνία καθώς και επαναλαμβανόμενη και στερεότυπη συμπεριφορά . Τα περισσότερα παιδιά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού δεν εμφανίζουν σχεδόν καμία συναισθηματική αντίδραση.

Η μουσικοθεραπεία έχει ενταχθεί ευρέως εντός του ιατρικού μοντέλου. Στην περίπτωση του αυτισμού, η θεραπεία μέσω μουσικής βοηθάει τα παιδιά να αλληλεπιδρούν κοινωνικά, αναπτύσσοντας περαιτέρω την επικοινωνία τους και σε κοινωνικές δεξιότητες. Με την βοήθεια της μουσικής , μπορούν να έρθουν σε επαφή με τον συναισθηματικό τους κόσμο και να τον ανακαλύψουν. Να τον ενεργοποιήσουν.

Με πληροφορίες από infobae.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved