Φωτογράφος απαθανατίζει τις πρώτες μέρες με το νεογέννητο στο σπίτι

Νέοι γονείς φωτογραφίζονται με τα μωρά τους στο σπίτι.

Φωτογράφος απαθανατίζει τις πρώτες μέρες με το νεογέννητο στο σπίτι
Instagram / emocje_w_kadrze

Η Blanka Karolina είναι επαγγελματίας φωτογράφος και εξειδικεύεται στις φωτογραφίες μωρών και νέων γονιών. Σε αντίθεση με άλλες φωτογραφίες νεογέννητων, η Blanka φωτογραφίζει τα μωρά στο σπίτι μόλις βγουν από το μαιευτήριο. Το σκηνικό δεν είναι τέλειο, ούτε επιτηδευμένο. Το ίδιο και τα μωρά αλλά και οι γονείς τους που φωτογραφίζονται: δεν φορούν ιδιαίτερα ρούχα και φωτογραφίζονται χωρίς να ποζάρουν.


https://www.instagram.com/p/Cc0eofAssT5/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Οι πρώτες μέρες με το νεογέννητο στο σπίτι

Θηλασμός/Ξένο γάλα

Τα μωρά με την γέννηση χάνουν περίπου το 10% του βάρους τους. Μέσα σε 10 μέρες πρέπει να έχουν ανακτήσει το βάρος της γέννας και από εκεί και πέρα σταθερά να αυξάνουν το βάρος τους. Στόχος είναι να βρέχουν περίπου 10 πάνες την μέρα και τουλάχιστον 2 φορές να κάνουν κενώσεις. Αν το μωρό θηλάζει, κοιμάται, βρέχει πάνες και γενικά είναι ένα ευχαριστημένο μωρό, δεν χρειάζεται να αγχώνεστε για το αν το γάλα που καταναλώνει είναι αρκετό. Όσο θηλάζει το παιδί, τόσο εσείς θα παράγετε γάλα. Η φύση έχει προνοήσει για όλα.

Ο ύπνος

Αν και τα μωρά κοιμούνται περίπου 20 ώρες τη μέρα, τον πρώτο καιρό ξυπνούν ανά 3 ώρες περίπου. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συγκρίνετε το παιδί σας με κάποιο άλλο μωρό, καθώς το καθένα είναι διαφορετικό. Αν δηλαδή κάποιο μωρό κοιμάται όλη την νύχτα από την ώρα που γεννήθηκε ενώ το δικό σας όχι, αυτό δεν σημαίνει κάτι. Κάποια στιγμή το παιδί σας θα είναι έτοιμο θα κοιμηθεί όλη την νύχτα χωρίς διακοπές. Οι παιδίατροι υποστηρίζουν ότι μετά τους 6-7 μήνες το παιδί δεν έχει ανάγκη για φαγητό κατά την διάρκεια της νύχτας.


https://www.instagram.com/p/CbQoviTMt3U/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το κλάμα

Τα μωρά επικοινωνούν με το κλάμα, οπότε μην ανησυχείτε αν αυτό συμβαίνει πολλές φορές μέσα στην μέρα. Σίγουρα έχετε την αίσθηση ότι το μωρό σας κλαίει συνεχώς χωρίς λόγο, αλλά δεν είναι έτσι. Μπορεί να πεινάει, να θέλει άλλαγμα, να νυστάζει ,να πονάει η κοιλιά του ,να πονάνε τα δόντια του, να έχει πιαστεί στην θέση στην οποία κάθεται, να θέλει αγκαλιά, μπορεί ακόμα απλά να βαριέται και να θέλει μια βόλτα... Δεν ξέρει όμως πώς να επικοινωνήσει και το κλάμα είναι ο μόνος τρόπος να μας πει ότι θέλει κάτι.

Αυτά είναι μόνο μερικά από όσα απασχολούν τους νέους γονείς. Το πρώτο διάστημα, μπορεί να φαίνεται βουνό όταν ξεκινά, περνάει όμως πολύ πολύ γρήγορα. Η Blanka αποτυπώνει τις πρώτες αυτές μέρες στο σπίτι και οι φωτογραφίες της κρατούν τις αναμνήσεις αυτές ζωντανές για μια ζωή.

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες που έχει δημοσισεύει η φωτογράφος στο Instagram της στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved