Δίδυμα: 5 συμβουλές για να ενθαρρύνετε την αυτονομία τους

Γιατί είναι σημαντικό τα δίδυμα να γίνουν αυτόνομα και ανεξάρτητα.

Δίδυμα: 5 συμβουλές για να ενθαρρύνετε την αυτονομία τους
Bigstock

Τα δίδυμα ως γνωστόν έχουν ένα μοναδικό δεσμό μεταξύ τους, συχνά πιο ισχυρό από οποιαδήποτε άλλη σχέση στη ζωή τους.

Ωστόσο, όσο όμορφο κι αν είναι να παρακολουθείτε τα δίδυμά σας να έχουν αυτή τη σύνδεση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι εξίσου σημαντικό να γίνουν ανεξάρτητα.

Τα δίδυμα πρέπει να χτίσουν μια αίσθηση ατομικότητας ώστε να μπορούν να αισθάνονται αυτοεκτίμηση, αγάπη για τον εαυτό τους και αυτοπεποίθηση.

didima.jpg

Αναδείξτε την ατομικότητά τους

Ο πιο εύκολος τρόπος για να το πετύχετε, είναι επιλέγοντας διαφορετικά ρούχα για τα δίδυμα. Είναι άλλο πράγμα να τα μοιράζονται κι άλλο να φοράνε ακριβώς τα ίδια. Μη ξεχνάτε, ότι ο τρόπος που τα ντύνετε επηρεάζει και τον τρόπο που τα βλέπουν οι άλλοι. Αφήστε τα δίδυμα να διαλέγουν τα ρούχα μόνα τους και να φοράνε αυτά που θέλουν. Αυτό βοηθάει την αυτοέκφρασή τους και αναπτύσσει τις κινητικές δεξιότητές τους.

Χωρίστε τα στο σχολείο

Μπορεί να φαντάζει δύσκολο και «σκληρό», όμως οι ειδικοί θεωρούν ότι τα δίδυμα πρέπει να είναι σε ξεχωριστές τάξεις με διαφορετικούς δασκάλους και να αποκτήσουν διαφορετικούς φίλους. Έτσι, αυτονομούνται, αποκτούν άλλα ενδιαφέροντα και δεν λειτουργούν συμπληρωματικά.

Ενθαρρύνετε τις διαφορετικές προτιμήσεις

Είναι μάλλον απίθανο επειδή είναι δίδυμα να τρώνε τα ίδια φαγητά ή να έχουν τα ίδια ακριβώς ενδιαφέροντα. Τα αφήνετε λοιπόν να κάνουν ελεύθερα τις επιλογές τους, όσο κι αν σας δυσκολεύει ορισμένες φορές στην πράξη.

Αποφύγετε τις συγκρίσεις

Συχνά οι γονείς συγκρίνουν τα αδέλφια και εξαίρεση φυσικά δεν αποτελούν τα δίδυμα. Αποφύγετε λοιπόν τόσο τις γενικεύσεις όσο και τις συγκρίσεις μεταξύ τους, καθώς πρόκειται για δύο παιδιά με διαφορετικούς χαρακτήρες και προσωπικότητα.

didima-zilia-(2).jpg

Ιδέες για να διακοσμήσετε το δωμάτιο των διδύμων σας (pics)

Αφιερώστε χρόνο σε κάθε παιδί ξεχωριστά

Θα πρέπει να φροντίζετε να περνάτε χρόνο με το κάθε δίδυμο ξεχωριστά. Θα μπορούσε να είναι μια απλή δραστηριότητα όπως μια βόλτα ή να κάνετε μια κατασκευή όπου παράλληλα θα μιλάτε για κάθε τι που το απασχολεί ή το ενδιαφέρει. Δείξτε πώς το αγαπάτε όπως ακριβώς είναι και είστε ευγνώμονες και περήφανοι που είναι παιδί σας.

Αν βλέπετε ότι δυσκολεύεστε να κρατήσετε τις ισορροπίες και έχετε αρκετές ανησυχίες σχετικά με την ανατροφή τους, τότε απευθυνθείτε σε έναν ειδικό.

Με πληροφορίες από dailymom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved