Απώλεια ανεξαρτησίας ίσον κρίση ψυχικής υγείας

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πράγμα τα παιδιά είχαν παλαιότερα και τα παιδιά μας όλο και περισσότερο χάνουν– η ελευθερία.

Απώλεια ανεξαρτησίας ίσον κρίση ψυχικής υγείας
Bigstock

Ο καθηγητής και ερευνητής του Boston College, Peter Gray, πρόσφατα συνεργάστηκε με την Washington Post για να μοιραστεί τις σκέψεις του σχετικά με το γιατί αυξάνονται οι κρίσεις ψυχικής υγείας στα παιδιά.

Η απάντηση αφορά σε μία συγκεκριμένη αιτία. Την ανεξαρτησία.

Συγκεκριμένα, ο Gray αναφέρει πως τα παιδιά έχουν όλο και λιγότερο χρόνο για δραστηριότητες και παιχνίδια. Δεν μιλάμε για αθλήματα και δραστηριότητες φτιαγμένα με συγκεκριμένους κανόνες, φτιαγμένους από ενήλικες.

Καθώς παρακολουθεί αυξημένες περιπτώσεις κρίσεων άγχους και πανικού αλλά και υψηλότερους αριθμούς σε παιδικές και εφηβικές απόπειρες αυτοκτονίας δεν μπορεί παρά να δημιουργήσει μια σύνδεση μεταξύ των δύο, εξηγεί. Τα ευρήματά του παρουσιάστηκαν σε μια περίληψη στο Journal of Pediatrics.

Τα ευρήματα έχουν τρεις κύριες πτυχές που μπορούν να εξετάσουν οι γονείς για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση αυτής της τάσης .

Τα παιδιά, λοιπόν, χάνουν όχι μόνο την ανεξαρτησία τους, αλλά και:

  • Χρόνο που περνούν μόνα τους
  • Δεν θέλουν να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν
  • Πιθανές φιλίες με συνομηλίκους αφού δεν έχουν όρεξη για συναναστροφές.

Δεν είναι μια νέα ιδέα για την εποχή . Σημειώνεται πως η τάση αυτή ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960 και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σίγουρα δεν βοήθησαν. Αυτή η έλλειψη ελέγχου στη ζωή τους κάνει τα παιδιά να παλεύουν με το αίσθημα ότι δεν μπορούν να χειριστούν ό,τι έρχεται στο δρόμο τους, εξηγεί.

Ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να καταπολεμήσετε τυχόν τέτοιες κρίσεις είναι να δώσετε τα παιδιά σας κάποιες μέρες μέσα στην εβδομάδα όπου να ασχολούνται με κάτι που πραγματικά θέλουν. Όχι εξωσχολικές δραστηριότητες και αθλήματα .

«Στα παιδιά αρέσει να κάνουν πράγματα μόνα τους», λέει ο Gray, προσθέτοντας ότι αυτά τα αθλημάτα, ατομικά ή ομαδικά, δεν περιλαμβάνονται στον ορισμό του παιχνιδιού. Επιπλέον, για αυτή την συχνότητα των κρίσεων ψυχικής υγείας δεν ευθύνεται η χρήση του κινητού τηλεφώνου καθώς μέσα από αυτό οι έφηβοι έχουν λίγο χώρο μακριά από τους ενήλικες .

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved