Σωστές στάσεις θηλασμού: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Συχνά πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να θηλάσουν καθώς δεν γνωρίζουν πώς να κρατούν και να στηρίζουν το μωρό τους.

Σωστές στάσεις θηλασμού:  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Συνήθως το νεογέννητο έτοιμο και πρόθυμο να θηλάσει αμέσως μετά τη γέννηση. Το σημαντικό λοιπόν είναι να θηλάσει το συντομότερο δυνατόν μετά το τοκετό . Όποτε το μωρό ψάχνει με το στόμα, βάζει τα χέρια του στο στόμα ή κλαίει θα πρέπει να το βάζετε στο στήθος ακόμα και αν θήλαζε πριν από μία ώρα ή πριν από πέντε λεπτά

Σωστές στάσεις θηλασμού

-Καθιστή κρατώντας αγκαλιά το μωρό (θέση λίκνου)

Cradle Hold


Κρατήστε το μωρό με το σώμα του ολόκληρο στραμμένο προς εσάς. Η κοιλιά του πρέπει ν΄ακουμπάει στο στομάχι σας και το κεφάλι του στην αγκώνα σας. Χρησιμοποιείστε το ελεύθερο χέρι σας για να στηρίξετε το στήθος σας και φέρτε το στόμα του μωρού στη θηλή σας.

Στάση πλευρική

Cross Cradle Hold

Αυτή στάση θηλασμού, είναι επίσης γνωστή ως στάση crossover. Προσφέρει μεγάλη υποστήριξη στο μωρό και η εσείς έχετε πλήρη έλεγχο του μωρού της με το ένα μόνο χέρι. Καθίστε άνετα με το μωρό στο επίπεδο της καρδιάς σας. Το αυτί και οι ώμοι του μωρού πρέπει να ακολουθούν μια ευθεία γραμμή ενώ εσείς κρατάτε το κεφάλι του κοντά στο στήθος σας για να ξεκινήσει ο θηλασμός.

Στάση «μπάλα του ράγκμπι»

Football Hold

Το μωρό κάθεται στο πλευρό σου, στο ύψος της μέσης και στηρίζεται στο χέρι σου, ακριβώς όπως θα κρατούσες με το ένα χέρι μια μπάλα του ράγκμπι. Η μύτη και το πηγούνι του μωρού πρέπει να είναι ευθεία με το στήθος σας. Ιδανική στάση για τις γυναίκες που έχουν μεγάλο στήθος ή έχουν κάνει καισαρική. Θα χρειαστείτε ένα μαξιλάρι που θα το βάλετε στο πλευρό σας ή κάτω από το χέρι σας για να είστε πιο άνετα.

Στάση ξαπλωτή

Side Lying Position

Αρκετές μητέρες τη βρίσκουν ξεκούραστη ειδικά αν έχουν εξοικειωθεί με το θηλασμό. Ξαπλώστε στο πλάι και τοποθετήστε το μωρό έτσι ώστε η μύτη και το πηγούνι του να είναι κοντά στο στήθος σας και η κοιλιά του να είναι απέναντι από την δική σας. Με το χέρι σας πιάνετε το κεφαλάκι του μωρού και το βάζετε κοντά στη θηλή σας. Επίσης, βολική στάση για τις γυναίκες που πονάνε λόγω καισαρικής.

Διαβάστε επίσης

Πώς θα κάνεις τη διαδικασία του θηλασμού λίγο πιο εύκολη
Πώς θα καταλάβετε ότι το σώμα σας προετοιμάζεται για το θηλασμό
Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού: Το «κάμα σούτρα» του θηλασμού

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved