Αυτισμός και επίσκεψη στον οδοντίατρο: 7 χρήσιμες συμβουλές

Με την κατάλληλη προετοιμασία και υποστήριξη, η επίσκεψη στον οδοντίατρο μπορεί να γίνει μια πιο εύκολη και θετική εμπειρία.

Αυτισμός και επίσκεψη στον οδοντίατρο: 7 χρήσιμες συμβουλές
Bigstock

Η επίσκεψη στον οδοντίατρο μπορεί να είναι μια πρόκληση για παιδιά με αυτισμό λόγω των ερεθισμών και της αλλαγής στη ρουτίνα τους. Οι μυρωδιές, τα μηχανήματα και οι ήχοι ενός οδοντιατρείου μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά ένα παιδί που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού .

Ωστόσο, υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διευκολύνετε την επίσκεψη

1. Προετοιμασία

Εξηγήστε στο παιδί σας τι θα συμβεί στον οδοντίατρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βιβλία ή εικονογραφημένα υλικά για να του δείξετε τι περιλαμβάνει μια επίσκεψη στον οδοντίατρο.

2. Επισκόπηση του χώρου

Αν είναι δυνατόν, ζητήστε από τον/την οδοντίατρο να επισκεφτείτε τον χώρο εκ των προτέρων, ώστε το παιδί να έχει μια ιδέα για το μέρος και να εξοικειωθεί κάπως με το περιβάλλον.

3. Επιλογή σωστού χρόνου

Προσπαθήστε να κλείσετε το ραντεβού σε μια ώρα που το παιδί σας είναι πιο ήρεμο και λιγότερο ευαίσθητο στα εξωτερικά ερεθίσματα.

4. Παιχνίδια

Φροντίστε να έχετε μαζί σας το tablet του, τα ακουστικά του ή γενικότερα ένα αγαπημένο αντικείμενό του για να το καθησυχάσετε.

5. Επικοινωνία με τον οδοντίατρο

Πριν από την επίσκεψη, εξηγήστε στον οδοντίατρο τις ιδιαίτερες ανάγκες του παιδιού σας και ζητήστε του να προσαρμόσει την επίσκεψη ανάλογα.

6. Θετικά λόγια

Μετά την επίσκεψη, δώστε στο παιδί σας μια ανταμοιβή ή θετική ενίσχυση για τη συνεργασία του και την καλή του συμπεριφορά .

7. Κατανόηση και υποστήριξη

Κατανοήστε ότι η επίσκεψη στον οδοντίατρο μπορεί να είναι δύσκολη για το παιδί σας. Συνεπώς οπλιστείτε με υπομονή και δώστε του την αμέριστη υποστήριξή σας.

Με τις παραπάνω συμβουλές πιθανώς να συνδράμετε στη δημιουργία μιας λιγότερο στρεσογόνου κατάστασης για το παιδί σας κατά την επίσκεψη στον οδοντίατρο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved