«Amazing things happen»:Το animation βιντεάκι που εξηγεί την πολύπλοκη πραγματικότητα του αυτισμού

Παρακολουθήστε το εικονογραφημένο βίντεο από το Project Amazing Things που δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση και την αφύπνιση γονιών, εκπαιδευτικών και παιδιών γύρω από το φάσμα του αυτισμού.

«Amazing things happen»:Το animation βιντεάκι που εξηγεί την πολύπλοκη πραγματικότητα του αυτισμού
Bigstock

Πολλές και πολλοί από εμάς έχει τύχει να συναναστραφούμε με ανθρώπους που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού , χωρίς να το έχουμε αντιληφθεί. Δεν έχουμε, δηλαδή, παρατηρήσει το βλέμμα τους ή τον τρόπο που κινούνται στον χώρο. Μόνο οι γονείς που μεγαλώνουν παιδιά με αυτισμό και τα αδέλφια που μοιράζονται την ίδια καθημερινότητα μαζί τους, μπορούν να μιλούν για εκείνα.

Μάλιστα, οι επιστήμονες τον ορίζουν ως «Πολύπλοκη αναπτυξιακή διαταραχή που εμφανίζεται κατά την διάρκεια των τριών πρώτων χρόνων ζωής» μαζί με κάποια χαρακτηριστικά όπως η δυσκολία στην ανάπτυξη μαθησιακών και κοινωνικών δεξιοτήτων αλλά και στην δημιουργία διαπροσωπικών σχέσεων.

Παρακολουθώντας το παρακάτω εικονογραφημένο βίντεο, μαθαίνουμε κάποια βασικά πράγματα για τον ξεχωριστό κόσμο αυτών των πλασμάτων. Επιπλέον, οι μεταφορές που δίνονται κατά τη διάρκεια της αφήγησης, επιτυγχάνουν στην κατανόηση όλων όσων δεν μπορούμε να καταλάβουμε από τα επιστημονικά βιβλία .

Ανάμεσα σε διαφορετικές αντιλήψεις: Η πραγματικότητα του αυτισμού

Το βίντεο ξεκινά με μια πολύ γνωστή οπτική ψευδαίσθηση την οποία μπορεί κανείς να δει με δύο τρόπους. Είτε να δει πρώτα μια πάπια ή ένα κουνέλι.

Αυτό το ψευδοδίλημμα θέλει να περάσει το μήνυμα πως τα άτομα με αυτισμό νιώθουν πολύ διαφορετικά τους καθημερινούς ήχους και πολλές φορές τους ενοχλούν, ενώ ο εγκέφαλός τους τούς επεξεργάζεται με τελειώς διαφορετικό τρόπο.

Με αφορμή, λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό ας παρακολουθήσουμε αυτό το ολιγόλεπτο εικονογραφημένο βίντεο για το τι είναι ο αυτισμός καιστηρίζεις την προσπάθεια για αύξηση της ευαισθητοποίησης και της κατανόησης σχετικά με αυτόν. πώς επηρεάζει την καθημερινότητα των ατόμων τα οποία ανήκουν στο φάσμα του.

Μέσω των χαρακτήρων και της πλοκής, το animation αυτό βίντεο θα σας διασκεδάσει και παράλληλα θα σας ενημερώσει, κάνοντας την πληροφορία πιο προσβάσιμη και κατανοητή.

Μην ξεχάσετε να το κοινοποιήσετε σε φίλους και οικογένεια στηρίζοντας την προσπάθεια σχετικά με την αύξηση της ευαισθητοποίησης και της κατανόησης του αυτισμού.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved