Τα πέντε κριτήρια για να διαλέξετε γυαλιά ηλίου για το παιδί

Πώς να επιλέξετε τα κατάλληλα γυαλιά ηλίου για το νήπιο και το παιδί.

Τα πέντε κριτήρια για να διαλέξετε γυαλιά ηλίου για το παιδί

Οι ειδικοί συνιστούν τα παιδιά να φορούν γυαλιά ηλίου ήδη από την ηλικία των τριών ετών. 

Bigstock

Η επαρκής προστασία από τον ήλιο το καλοκαίρι είναι απαραίτητη για την υγεία και την ασφάλεια ενηλίκων και παιδιών. Τα παιδιά κάτω των δέκα ετών κινδυνεύουν ακόμα περισσότερο από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, ειδικά στα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματός τους μεταξύ των οποίων είναι και η περιοχή γύρω από τα μάτια.

Τα γυαλιά ηλίου είναι ένα απαραίτητο καλοκαιρινό αξεσουάρ, βέβαια, σημαντικό είναι να ξέρετε πώς να επιλέξετε τα κατάλληλα.

Πώς να διαλέξετε τα κατάλληλα γυαλιά ηλίου για το παιδί

Επιλέξτε γυαλιά ηλίου που απορροφούν κατά 99-100% την υπεριώδη ακτινοβολία UVA & UVB. Τα γυαλιά ηλίου πρέπει να παρέχουν στο παιδί τη μέγιστη προστασία και μάλιστα οι ειδικοί συμβουλεύουν τους γονείς να φορούν γυαλιά ηλίου στα παιδιά τους ήδη από την ηλικία των 3 ετών.

Βεβαιωθείτε ότι οι φακοί είναι αρκετά μεγάλοι ώστε να καλύπτουν την μεγαλύτερη επιφάνεια γύρω από τα μάτια. Όταν επιλέγετε γυαλιά ηλίου για το παιδί, επιλέξτε ένα ζευγάρι που θα προστατεύει και την περιοχή γύρω από τα μάτια. Στο συγκεκριμένο σημείο βάλτε επιπλέον αντηλιακό για extra προστασία.

Επιλέξτε γυαλιά με ανθεκτικούς φακούς. Τα παιδιά παίζουν, τρέχουν και δεν είναι ακόμα σε θέση να προσέξουν ιδιαίτερα τα πράγματά τους. Ιδανικά επιλέξτε γυαλιά ηλίου με ανθεκτικό σκελετό και φακούς.

Βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν γρατζουνιές και άλλες φθορές πριν την αγορά. Φορέστε τα γυαλιά στο παιδί σας και ελέγξτε προσεκτικά κάθε τους σημείο. Εξίσου σημαντικό είναι τα γυαλιά να εφαρμόζουν καλά στο κεφάλι του παιδιού και ότι δεν του είναι πολύ μεγάλα ή μικρά με αποτέλεσμα να πιέζουν το κεφάλι τους.

Επιλέξτε τα γυαλιά μαζί με το παιδί σας. Εάν θέλετε το παιδί να ευχαριστηθεί και να φοράει τα γυαλιά του, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε μαζί με το μικρό σας τα γυαλιά που θέλει. Ασφαλώς τα κριτήρια που σχετίζονται με την ποιότητα είναι τα πιο σημαντικά, για αυτό και ιδανικά επιλέξτε πρώτα εσείς μερικά ζευγάρια που πληρούν όσα αναφέρουμε παραπάνω και έπειτα ζητήστε από το μικρό σας να διαλέξει αυτά που του αρέσουν περισσότερο.

Με πληροφορίες από aadermatology.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved