Προστασία από την ήλιο για μωρά και παιδιά: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς;

Πώς να προστατεύσετε τα παιδιά και τα μωρά από τον ήλιο; 

Προστασία από την ήλιο για μωρά και παιδιά: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς;

Τι να κάνετε για να προστατεύσετε τα παιδιά από τον ήλιο;

Bigstock

Η προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία είναι πολύ σημαντική κατά τη βρεφική και παιδική ηλικία. Μειώνει τις πιθανότητες καρκίνου του δέρματος στην ενήλικη ζωή, αλλά και άλλες παθήσεις που σχετίζονται με την επιδερμίδα.

Τι μπορείτε να κάνετε συνεπώς για να προστατέψετε τα μωρά και τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας;

Αντηλιακό

Υπάρχουν δύο ειδών αντηλιακά: τα χημικά και τα φυσικά. Τα χημικά αντηλιακά απορροφούν τις ακτίνες του ήλιου ώστε να μην εισχωρούν στο σώμα. Τα φυσικά αντηλιακά, από την άλλη, έχουν τέτοια σύσταση ώστε να αντανακλούν την υπεριώδη ακτινοβολία από το δέρμα. Και τα δύο έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, για αυτό και είναι σημαντικό να επιλέξετε με προσοχή από που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Όποιο και εάν επιλέξετε θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω για να έχετε τα μέγιστα αποτελέσματα:

  • Απλώστε το αντηλιακό στο δέρμα πριν εκτεθείτε στο ήλιο, ιδανικά από 15 μέχρι 30 λεπτά πριν.
  • Προστατεύστε την ευαίσθητη επιδερμίδα. Ένα φυσικό αντηλιακό είναι πιθανά καλύτερο για ένα ευαίσθητο δέρμα.
  • Αποφύγετε τη χρήση στα μάτια. Προσέξτε το πώς θα εφαρμόσετε το αντηλιακό στο πρόσωπό του παιδιού. Αποφύγετε την περιοχή των ματιών, ενώ εάν το παιδί είναι μεγαλύτερο σε ηλικία, μπορείτε και να το μάθετε να απλώνει μόνο του το αντηλιακό.
  • Απλώνετε το αντηλιακό σε όλα τα σημεία. Μην ξεχνάτε σημεία στο σώμα του παιδιού που δεν σκέφτεστε με την πρώτη, όπως για παράδειγμα πίσω από τα γόνατα ή στην πάνω πλευρά της πατούσας. Στην παραλία τα παιδιά παίζουν με τις ώρες και όλο τους το σώμα εκτίθεται στον ήλιο.
  • Σημαντικό επίσης είναι να ανανεώνετε το αντηλιακό κάθε δύο με τρεις ώρες. Προτιμήστε τα αντηλιακά με υψηλό δείκτη προστασίας.

Άλλοι τρόποι για να προστατέψετε τα μωρά και τα παιδιά από τον ήλιο

Η χρήση αντηλιακού είναι σημαντική, δεν είναι ωστόσο, ο μόνος τρόπος για να προστατεύσετε τα παιδιά και τα μωρά από την ηλιακή ακτινοβολία.

  • Αναζητήστε σκιά. Όταν είναι δυνατόν αναζητήστε σκιά για να παίξει το παιδί σε εξωτερικό χώρο ή για να απολαύσετε το μπάνιο σας στην παραλία.
  • Φορέστε καπέλα. Όχι μόνο στην παραλία αλλά και κατά τη διάρκεια της βόλτας. Προτιμήστε αυτά με το μεγάλο γείσο το οποίο θα προστατεύσει και την περιοχή του στέρνου και του αυχένα.
  • Φορέστε γυαλιά ηλίου. Τα γυαλιά ηλίου θα προστατεύσουν τα μάτια σας από την υπεριώδη ακτινοβολία. Όσο πιο νωρίς μάθουν τα παιδιά να τα φορούν, τόσο θα συνηθίσουν στη χρήση τους κι μεγαλώνοντας.
  • Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο το διάστημα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Με πληροφορίες από healthnews.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved