Πανεύκολες συνταγές για πρωινό - Ιδανικές για παιδιά που συνήθως φεύγουν νηστικά

Κάντε τα πρωινά ευχάριστα με αυτές τις kid-friendly συνταγές για πρωινό.

Πανεύκολες συνταγές για πρωινό - Ιδανικές για παιδιά που συνήθως φεύγουν νηστικά

Απολαυστικές συνταγές και ιδέες για γρήγορα και θρεπτικά πρωινά 

Bigstock

Το λένε και οι ειδικοί: τα παιδιά και οι ενήλικες που τρώνε ένα καλό πρωινό έχουν λιγότερο στρες και είναι πιο υγιείς συγκριτικά με όσους το παραλείπουν. Δεν το λέμε εμείς. Οι έρευνες το λένε, σαν και αυτή εδώ.

Αλλά πολλές φορές το πρωινό ξύπνημα μας κάνει συσχετίζουμε την προετοιμασία του πρωινού με μια αναρρίχηση στο Βελούχι. Όσο και αν βιάζεστε, η ρουτίνα και δη η ρουτίνα του πρωινού δεν θα πρέπει να αμελείται.

Αυτές οι ιδέες είναι υπέροχες για τα παιδιά σας και σίγουρα θα τις φάνε με χαρά.

Σφιχτά βραστά αυγά

Όχι, δεν θα τα φτιάξετε ούτε τηγανιτά, ούτε ομελέτα. Ένα βραστό αυγό αρκεί για να χορτάσει το παιδί σας. Ακόμη καλύτερα; Βράστε μερικά στην αρχή της εβδομάδας, βάλτε τα στο ψυγείο και βγάλτε ένα κάθε μέρα.

Αν τα παιδιά σας θέλουν μια έξτρα γεύση; Κόψτε τα στη μέση, πασπαλίστε τα με λίγο τυρί που λιώνει, βάλτε τα μερικά δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων και σερβρίρετέ τα ζεστά.

Smoothies

Δεν ξέρουμε για εσάς, πάντως εμείς τα smoothies τα λατρεύουμε. Μπορούμε να βάλουμε μέσα φρούτα και λαχανικά, να αναμείξουμε γεύσεις και να δημιουργήσουμε ένα σούπερ θρεπτικό σνακ για τα παιδιά μας.

Βάλτε στην κατάψυξη φρούτα όπως φράουλες, μπανάνες, μάνγκο και μπλεντάρετε τα το πρωί με λίγο γάλα, βρώμη ακόμη και σοκολάτα.

Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές:

Pancakes ή βάφλες

Ποιο παιδί μπορεί να αντισταθεί σε μια βάφλα ή pancake με μέλι, σιρόπι ή πραλίνα φουντουκιού. Φτιάξτε το μείγμα (για να κερδίσετε χρόνο ακόμη καλύτερα, αγοράστε ένα έτοιμο μείγμα που θα το ετοιμάσετε σε χρόνο dt) και ψήστε τις βάφλες ή τα pancakes μέσα σε λίγα λεπτά.

Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές:

Μικρά pancakes για πρωινό στο σχολείο

Bigstock

Μπάρες δημητριακών

Όπως με τα αυγά, έτσι και με τις μπάρες, μπορείτε να τις ετοιμάσετε από την αρχή της εβδομάδας, να τις αποθηκεύσετε και να τις σερβίρετε ως πρωινό στα παιδιά σας.

Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές:

Muffin

Να μια ακόμη συνταγή που μπορεί να ψηθεί το απόγευμα της Κυριακής και να διατηρηθεί μια ολόκληρη εβδομάδα. Συνοδεύστε ένα γλυκό muffin το πρωί με ένα ποτήρι γάλα ή χυμό και στείλτε το παιδί σας με ενέργεια στο σχολείο.

Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές:

Τοστ με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα

Ρολάρετε σε μια αραβική πίτα ή σε ψωμί του τοστ μια κουταλιά φυστικοβούτυρο και μια κουταλιά μαρμελάδα της επιλογής σας (εμείς προτιμάμε αγριοκέρασο). Κόψτε σε μικρότερα ρολάκια και σερβίρετε στα παιδιά σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved