Πρωινό για παιδιά - 7 γρήγορες συνταγές

Όταν το παιδί σου θες να πάει χορτάτο και με καλή διάθεση στο σχολείο.

Πρωινό για παιδιά - 7 γρήγορες συνταγές

7 συνταγές για υγιεινό πρωινό που τα παιδιά λατρεύουν

Bigstock

Ο έρωτας περνά από το στομάχι και από το στομάχι περνά και η καλή διάθεση. Δεν είναι εύκολο να ξυπνάς ένα μικρό παιδί νωρίς το πρωί, ούτε να του ζητάς να ντυθεί, να ετοιμαστεί και να φάει γρήγορα ώστε να είστε στην ώρα σας στο σχολείο.

Υπάρχουν και εκείνα τα παιδιά που βαριούνται όχι μόνο το πρωινό ξύπνημα αλλά και το πρωινό γεύμα. Γι' αυτό ακολουθούν 7 συνταγές (1 για κάθε ημέρα της εβδομάδας) ώστε τα παιδιά σας να έχουν κάτι απολαυστικό στο πιάτο τους.

Monday blues

Το πιο δύσκολο πρωινό είναι εκείνο της Δευτέρας. Όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για εμάς τους γονείς. Μιας και πρόκειται για τη μέρα που ακολουθεί αμέσως μετά το Σαββατοκύριακο, δεν έχετε παρά να ετοιμάσετε ένα πρωινό που θα φτιάξει αμέσως τη διάθεση των παιδιών σας. Ποια είναι αυτή; Τα pancakes.

Φτιάξτε τα και συνοδεύστε τα με μερικά κομμάτια μπανάνας, μέλι ή πραλίνα φουντουκιού.

Μικρά pancakes για πρωινό στο σχολείο

Bigstock

Εντυπωσιακά φρούτα

Σίγουρα τα παιδιά μπορούν να πουν «όχι» στα σκέτα φρούτα, αλλά στα φρούτα που είναι μέρος μιας πολύχρωμης και νόστιμης πίτσας, σίγουρα λένε, ναι.

Πάρτε μια μεγάλη αραβική πίτα, απλώστε λίγο γιαούρτι και έπειτα διακοσμήστε με αγαπημένα φρούτα των παιδιών και κομματάκια μαύρης σοκολάτας.

Πείτε «ναι» στα layers

Σίγουρα το πρωί δεν έχετε χρόνο για πολλές μαγειρικές και προετοιμασίες, γι' αυτό θα σας προτείνουμε τις «στρώσεις». Πάρτε ένα διάφανο γυάλινο ποτήρι, βάλτε 2 κ.τ.σ. γκρανόλα, 1 κ.τ.σ. γιαούρτι ή κρέμα βανίλιας, πασπαλίστε με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και μερικά φρούτα και δώστε στα μικρά σας να το απολαύσουν με ένα κουτάλι.

Βρόμη, βρόμη, βρόμη

Δεν είναι λίγες οι φορές που σας έχουμε δείξει συνταγές για overnight oats. Μπορείτε να τα φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ και να τα σερβίρετε στα παιδιά σας το πρωί.

Burritos για κολατσιό στο σχολείο

Bigstock

Πρωινό στο πόδι

Δεν έχετε χρόνο να φάτε το πρωί στο τραπέζι; Κανένα πρόβλημα, ετοιμάστε το πρωινό και δώστε το στο μικρό σας να το απολαύσει, όσο βρίσκεστε στο αυτοκίνητο και καθοδόν για το σχολείο. Μια αραβική με ομελέτα, τυρί και ζαμπόν ή μια αραβική με αβοκάντο και λίγο σολομό, είναι ό,τι πρέπει για να αρχίσει η μέρα τους ευχάριστα.

Αυγουλάκι για πρωινό

Υψηλά σε πρωτεΐνη και γρήγορα στο μαγείρεμα, τα αυγά αποτελούν μια καλή αλμυρή επιλογή πρωινού. Φτιάξτε φωλίτσες με φύλλο κρούστας ή ομελέτες σαν muffin.

Τα φουρνίσματα της Κυριακής

Η Κυριακή είναι μια μέρα αφιερωμένη στα φουρνίσματα. Οι περισσότερες μαμάδες φτιάχνουν κέικ, ψήνουν κεκάκια και γενικότερα ετοιμάζουν φαγητά σχεδόν για όλη την εβδομάδα. Αφιερώστε την Κυριακή σας και εσείς στα φουρνίσματα. Φτιάξτε πίτες και πιτάκια και αποθηκεύστε ώστε να τα σερβίρετε αντί για κολατσιό στο σχολείο, ως πρωινό πριν το σχολείο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved