Πώς επηρεάζει η ζέστη τον θηλασμό;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον θηλασμό και τη ζέστη.

Πώς επηρεάζει η ζέστη τον θηλασμό;

Υπάρχουν tips για να μην δυσφορείτε με τον θηλασμό το καλοκαίρι.

Bigstock

Την περίοδο της εγκυμοσύνης το σώμα της γυναίκας αλλάζει. Οι μαμάδες που θηλάζουν παρατηρούν αλλαγές ακόμα και στη θερμοκρασία του σώματός τους για δύο λόγους: πρώτον τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και δεύτερον, τη συνεχή δερματική επαφή με το νεογέννητο.

Ακόμα και η παραγωγή του μητρικού γάλακτος το οποίο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό προκαλεί έντονη δίψα και ανάγκη για περισσότερη ενυδάτωση. Επιπλέον αυξάνεται η εφίδρωση και έντονη ζέστη μπορεί να προκαλέσει κόπωση, ή ακόμα και αλλαγές στη διάθεση.

Υψηλές θερμοκρασίες και θηλασμός

Ο μεταβολισμός των μωρών είναι ταχύτερος από αυτόν των ενηλίκων και η έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες θεωρείται πιο επικίνδυνη για μωρά μικρών ηλικιών.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τις μαμάδες το καλοκαίρι να θηλάζουν τα μωρά τους όποτε φαίνεται να υπάρχει ζήτηση και να μειώνουν το διάστημα μεταξύ δύο ταϊσμάτων. Μην ξεχνάτε ότι το μητρικό γάλα είναι η μόνη πηγή ενυδάτωσης για τα βρέφη κάτω των έξι ετών που δεν πίνουν νερό, ούτε έχουν ξεκινήσεις τις στερεές τροφές.

Συμπτώματα που δείχνουν ότι το μωρό διψάει:

  • Βγάζει συχνά τη γλώσσα έξω από το στόμα του και φέρνει το χέρι στο στόμα
  • Κουνάει το κεφάλι του
  • Λιγότερο συχνή ούρηση
  • Ούρα με έντονη οσμή
  • Υπνηλία ή έντονη ανησυχία
  • Κρύος ιδρώτας

Τι να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τη ζέστη κατά το θηλασμό

Επαρκής ενυδάτωση μαμάς

Η συνιστώμενη πρόσληψη νερού είναι μεταξύ 2 και 3 λίτρων την ημέρα , αν και είναι πάντα απαραίτητο να ακούτε το σώμα σας. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να εισάγετε στη διατροφή σας τροφές που περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως το καρπούζι και άλλα καλοκαιρινά φρούτα, το αγγούρι κ.α.

Θηλασμός κατόπιν ζήτησης

Μεγάλο μέρος του μητρικού γάλακτος αποτελείται από νερό, για αυτό και το μωρό δεν χρειάζεται να πίνει νερό ανάμεσα στα ταΐσματα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο θηλασμός είναι η μόνη πηγή ενυδάτωσης του μωρού που θηλάζει αποκλειστικά για αυτό και προτείνεται ο θηλασμός κατ' απαίτηση τους μήνες αυτούς και όχι στα πλαίσια ενός αυστηρού χρονοδιαγράμματος.

Προτιμήστε να βρίσκεστε σε ένα δροσερό και σκιερό μέρος

Εάν εσάς σας φαίνεται αφόρητη η ζέστη, φανταστείτε πώς νιώθει ένα μωρό μικρό σε ηλικία. Ειδικά τις μέρες με καύσωνα φροντίστε να μείνετε σε ένα δροσερό και σκιερό περιβάλλον. Επίσης, αποφύγετε την έκθεση στον ήλιου τις μεσημεριανές ώρες και εάν βγαίνετε με το μωρό εκτός σπιτιού, βάζετέ του πάντα ένα καπελάκι και την κατάλληλη ηλιοπροστασία στο μπαλκόνι.

Με πληροφορίες από youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved