Άντληση με θήλαστρο: Συμβουλές για να αυξήσετε την παραγωγή του μητρικού γάλακτος

Τι μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε την παραγωγή του γάλακτος εάν χρησιμοποιείτε θήλαστρο. 

Άντληση με θήλαστρο: Συμβουλές για να αυξήσετε την παραγωγή του μητρικού γάλακτος

Υπάρχουν τρόποι να αυξήσετε την παραγωγή του μητρικού γάλακτος εάν θηλάζετε με θήλαστρο και είναι απλοί. 

Bigstock

Στον θηλασμό η παραγωγή του μητρικού γάλακτος προσαρμόζεται σταδιακά στις ανάγκες του μωρού. Στην άντληση του μητρικού γάλακτος δεν ισχύει πάντα και είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τρόπους να αυξήσετε την παραγωγή του μητρικού γάλακτος εάν θέλετε να δημιουργήσετε απόθεμα στο ψυγείο.

Αντλείτε γάλα πιο συχνά

Με την συχνή άντληση το στήθος «αδειάζει» και το σώμα λαμβάνει το σήμα να παράγει ακόμα περισσότερο μητρικό γάλα για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του μωρού. Εάν δεν έχετε τη δυνατότητα να αντλείτε συχνά γάλα τις καθημερινές λόγω εργασίας ή άλλων υποχρεώσεων, προσπαθήστε να αυξήσετε τη συχνότητα της άντλησης τις βραδινές ώρες ή τα Σαββατοκύριακα.

Αντλείστε γάλα μετά τον θηλασμό

Εάν θηλάζετε αποκλειστικά το μωρό, δοκιμάστε να αντλήσετε περισσότερο γάλα μετά από τους θηλασμούς. Είναι πιθανό μετά από έναν θηλασμό να νιώθετε το στήθος σας ακόμα γεμάτο. Χρησιμοποιήστε το θήλαστρο για να αντλήσετε το γάλα που έχει μείνει στο στήθος και όλη αυτή η διαδικασία θα αυξήσει την παραγωγή.

9a1d4c01-THILASMOS.jpg

Χρησιμοποιήστε τον κατάλληλο εξοπλισμό

Στην αγορά υπάρχουν πολλά θήλαστρα με διαφορετικά χαρακτηριστικά το κάθε ένα και είναι σημαντικό να βρείτε εκείνο που σας βολεύει και ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Τι να σκεφτείτε πριν κάνετε την αγορά σας:

  • Εάν θέλετε να το καθαρίζετε στον αποστειρωτή
  • Την ποσότητα του μητρικού γάλακτος που θέλετε να αποθηκεύετε
  • Εάν θέλετε να είναι ηλεκτρονικό ή όχι
  • Εάν η αντλία μπορεί να προσαρμοστεί στο διαφορετικό μέγεθος του στήθους

Ακολουθήστε μία ισορροπημένη διατροφή

Η ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική την περίοδο του θηλασμού καθώς εξασφαλίζει την επάρκεια σε θρεπτικά συστατικά για εσάς και το μωρό σας. Επίσης, είναι απαραίτητη για να έχετε ενέργεια, καταναλώνοντας τον απαιτούμενο αριθμό θερμίδων.

Τι πρέπει να γνωρίζετε εάν σκέφτεστε να ξεκινήσετε την άντληση του μητρικού γάλακτος

Bigstock

Μιλήστε σε έναν σύμβουλο θηλασμού

Εάν παρόλο που έχετε δοκιμάσει τα παραπάνω, εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με την παραγωγή γάλακτος, συμβουλευτείτε έναν σύμβουλο θηλασμού. Ο σύμβουλος θηλασμού θα σας προσφέρει πιο εξειδικευμένες γνώσεις που θα ταιριάζουν ακριβώς στη δική σας περίπτωση.

Με πληροφορίες από motherandbaby.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved