Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες για να αντιμετωπίσουν τα παιδιά τη δυσκοιλιότητα

Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες για να αντιμετωπίσουν τα παιδιά τη δυσκοιλιότητα

Αναζητάτε έναν φυσικό τρόπο για να βοηθήσετε το παιδί σας να αντιμετωπίσει τη δυσκοιλιότητα που το ταλαιπωρεί; Ζητήστε του να φάει αυτές τις υγιεινές τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες και θα πει σίγουρα "αντίο" στη δυσκοιλιότητα.

Δυσκοιλιότητα στα παιδιά

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα μεταξύ των παιδιών και μια κορυφαία πηγή πόνου στην κοιλιά. Υπάρχουν αρκετοί ένοχοι, συμπεριλαμβανομένης της «παρακράτησης» (όταν τα παιδιά αντιστέκονται και δεν πηγαίνουν στην τουαλέτα) και της μη αρκετής σωματικής δραστηριότητας. Αλλά και η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο. Δυστυχώς, αρκετά παιδιά δεν τρώνε αρκετά φρούτα και λαχανικά, όσα θα έπρεπε.

fitikes ines paidia kai diskoiliotita trofes 3

Αν ψάχνετε για έναν φυσικό τρόπο για να πηγαίνει το παιδί σας τακτικά στην τουαλέτα, οι φυτικές ίνες θα πρέπει να γίνουν ο καλύτερος φίλος του παιδιού σας! Οι φυτικές ίνες κάνουν τα κόπρανα πιο μαλακά και ογκώδη, με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολο να περάσουν. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας πίνει επίσης πολύ νερό, το οποίο μαλακώνει φυσικά τα κόπρανα. Εάν η διατροφή του παιδιού σας είναι χαμηλή σε φυτικές ίνες τώρα, θυμηθείτε να προσθέσετε αυτές τις τροφές αργά (και σε μικρές μερίδες στην αρχή) - καθώς πολλές φυτικές ίνες ταυτόχρονα μπορεί να προκαλέσουν αέρια και φούσκωμα.

Συνιστάται στα παιδιά να λαμβάνουν περίπου 20 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα.

10 τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες για παιδιά με δυσκοιλιότητα

1. Σμέουρα

Με οκτώ γραμμάρια φυτικών ινών ανά φλιτζάνι, αυτό το μούρο είναι ένα από τα φρούτα με τις υψηλότερες ίνες. Είτε είναι φρέσκα είτε κατεψυγμένα, θα εξακολουθείτε να έχετε τα οφέλη.

fitikes ines paidia kai diskoiliotita trofes 1

2. Πατάτες

Παραλείψτε τις τηγανιτές πατάτες και προτιμήστε εκείνες στο φούρνο, τις βραστές ή στον ατμό. Η φλούδα τους έχει σχεδόν τέσσερα γραμμάρια φυτικών ινών.

3. Φασόλια Edamame

Ένα τέταρτο του φλιτζανιού edamame έχει τρία γραμμάρια φυτικών ινών και τα παιδιά λατρεύουν αυτά τα φασόλια που θυμίζουν περισσότερο σνακ, παρά όσπριο.

4. Βρώμη

Μία μερίδα βρώμης έχει 4 γραμμάρια φυτικών ινών. Συμπληρώστε κομμένα φρούτα στο μπολ για μια επιπλέον δόση φυτικών ινών και λίγο μέλι ή σιρόπι σφενδάμου για γλυκύτητα.

5. Ζυμαρικά ολικής αλέσεως

Υπάρχουν 6 γραμμάρια φυτικών ινών σε μια μερίδα ζυμαρικών ολικής αλέσεως. Δεν είναι δύσκολο να δεχτούν τα παιδιά τα ζυμαρικά ολικής άλεσης.

fitikes ines paidia kai diskoiliotita trofes 5

6. Τηγανισμένα φασόλια

Όλα τα φασόλια είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών και σιδήρου. Απλώστε τηγανητά φασόλια σε μια αραβική πίτα ή προσθέστε τα μέσα στη γέμιση που προορίζεται για το burrito σας. Ένα τέταρτο του φλιτζανιού έχει περίπου τρία γραμμάρια φυτικών ινών.

7. Λιναρόσπορος

Αγοράστε αλεσμένο λιναρόσπορο (ή αλέστε τον μόνοι σας) για να επωφεληθείτε από τα οφέλη του. Το λινάρι μπορεί να υπερηφανεύεται για τα υγιή του λίπη και περίπου τα τρία γραμμάρια φυτικών ινών που περιέχει ανά μία κουταλιά της σούπας. Μπορείτε να προσθέσετε λιναρόσπορο στη ζύμη για μάφιν, στις βάφλες ή να το ανακατέψετε σε smoothies.

8. Αβοκάντο

Ένα τέταρτο φλιτζάνι πολτοποιημένο αβοκάντο έχει τρία γραμμάρια φυτικών ινών, συν υγιεινά για την καρδιά μονοακόρεστα λιπαρά. Προσθέστε λίγο φρέσκο ​​χυμό λάιμ και λίγο αλάτι για ένα φτιάξετε ένα εύκολο γουακαμόλε για να το σερβίρετε με τσιπς ή στικς καρότου.

fitikes ines paidia kai diskoiliotita trofes 2

9. Ποπ κορν

Αυτό το τραγανό αγαπημένο σνακ όλων των παιδιών- είναι στην πραγματικότητα ένα δημητριακό ολικής αλέσεως. Φτιάξτε το μόνες σας και αφήστε το μικρό σας να το απολαύσει.

10. Αχλάδια

Ένα μέτριο αχλάδι (με η φλούδα) έχει πέντε γραμμάρια φυτικών ινών — αυτό είναι το ένα τέταρτο της ανάγκης που έχουν τα παιδιά καθημερινά.

11. Σπόροι ροδιού

Αυτοί οι γλυκοί σπόροι έχουν τρία γραμμάρια φυτικών ινών ανά μισό φλιτζάνι. Φάτε τα σκέτα ή προσθέστε τα σε μια σαλάτα ή ένα φλιτζάνι γιαούρτι.

πηγή: Parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved