Βοηθήστε το μωρό σας να κοιμηθεί - Χρήσιμες συμβουλές

Στην αρχή το μωρό σας δεν καταλαβαίνει τη διαφορά ανάμεσα στη μέρα και τη νύχτα.

Βοηθήστε το μωρό σας να κοιμηθεί - Χρήσιμες συμβουλές

Το στομάχι του συγκρατεί τροφή που θα το κρατήσει χορτάτο για τρεις με τέσσερις ώρες , ανεξάρτητα από το αν είναι μέρα ή νύχτα , επομένως δεν μπορείτε να αποφύγετε το περιοδικό ξύπνημα και τάισμα σε 24ωρη βάση κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων.

Ήδη, όμως από αυτή την ηλικία , μπορείτε να αρχίσετε να του μαθαίνετε ότι η νύχτα είναι για ύπνο και η μέρα για παιχνίδι.

Αυτό επιτυγχάνεται όταν η διαδικασία του νυχτερινού ταΐσματος γίνεται σε ήπιους τόνους:

-Μην ανάβετε τα φώτα και μην παρατείνεται πολύ τη διαδικασία αλλαγής της πάνας του.
-Αντί να παίξετε μαζί του, βάλτε το αμέσως μετά να κοιμηθεί.
-Αν κοιμάται περισσότερο από τρεις ή τέσσερις ώρες , ιδίως αργά το απόγευμα ξυπνήστε το και παίξτε μαζί του. Έτσι θα μάθει να εξοικονομεί τις πρόσθετες ώρες του ύπνου για τη νύχτα.

Όσο το βρέφος αναπτύσσεται και το στομάχι του μεγαλώνει, οι ώρες του ύπνου ανάμεσα στα γεύματα θα αυξάνονται. Ενθαρρυντικό θα σας φανεί το γεγονός ότι στην πραγματικότητα περισσότερο από το 90% των βρεφών κοιμούνται τη νύχτα χωρίς διακοπή ήδη από τον τρίτο μήνα. Τα περισσότερα βρέφη μπορούν να το κάνουν αυτό όταν φτάσουν το βάρος των 5,4 ή 5,8 κιλών. Αν λοιπόν το δικό σας βρέφος είναι πολύ μεγάλο , ίσως να αρχίσει να κοιμάται τη νύχτα χωρίς διακοπή πριν ακόμη κλείσει τους τρεις μήνες.

Όσο κι αν αυτό ακούγεται ενθαρρυντικό , μην περιμένετε η ιστορία να λήξει αμέσως. Τα περισσότερα μωρά έχουν παλινδρομήσεις κι έτσι, ενώ κοιμούνται ήσυχα για μερικές εβδομάδες ή ακόμα και μήνες, επανέρχονται ξαφνικά σε έναν κύκλο νυχτερινών αφυπνίσεων . Ίσως αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι διανύουν περίοδο « αυξητικών αλμάτων», γεγονός που αυξάνει τις διατροφικές ανάγκες ή αργότερα μπορεί να σχετίζεται με την ανάπτυξη της οδοντοφυΐας ή με αναπτυξιακές μεταβολές.

Διαβάστε επίσης
Μωρό και ύπνος: Πώς πρέπει να τοποθετούνται τα μωρά για να κοιμηθούν
Εξασφαλίστε έναν ασφαλή βραδινό ύπνο για το μωρό σας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved