Εξασφαλίστε έναν ασφαλή βραδινό ύπνο για το μωρό σας

Όλοι οι γονείς θέλουν να είναι σίγουροι για την ασφάλεια του μωρού τους κατά τη διάρκεια του ύπνου του.

Εξασφαλίστε έναν ασφαλή βραδινό ύπνο για το μωρό σας

Ακολουθούν ορισμένες απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να εξασφαλίσετε για το μωρό σας έναν ασφαλή ύπνο.

Με την πλάτη στο στρώμα

Πάντα να τοποθετείτε το μωρό σας για ύπνο σε ύπτια θέση. Μην εκπλαγείτε αν το μεγαλύτερο σε ηλικία μωρό σας δεν παραμένει κοιμισμένο ανάσκελα. Το μωρό σας μετά την ηλικία των 6 μηνών, είναι πιθανό να γυρίσει από μόνο του μπρούμητα κατά τη διάρκεια της νύχτας ή να μετακινήσει το κεφάλι του, προκειμένου να αναπνεύσει καλύτερα.

Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να συνεχίσετε να προάγετε τον ασφαλή ύπνο:

• Τοποθετήστε τα χοντρά σκεπάσματα, τις κουβέρτες, τα μαξιλάρια και όλα τα λούτρινα αρκουδάκια και παιχνίδια του μωρού σας μακριά από την κούνια του.
• Συνεχίστε τον θηλασμό, όσο περισσότερο μπορείτε.
• Ελέγξτε τη θερμοκρασία του δωματίου του μωρού σας. Προσπαθήστε να το ντύνετε με ελαφριά ρούχα και να διατηρείτε τον χώρο του δροσερό και άνετο.
• Μην καπνίζετε στο δωμάτιο του μωρού σας. Για την ακρίβεια μην καπνίζετε καθόλου κοντά του.
• Σιγουρευτείτε ότι το στρώμα του μωρού σας είναι καθαρό και σταθερό και ότι εφαρμόζει καλά στο κρεβάτι.
• Τα σκεπάσματα, επίσης θα πρέπει να ταιριάζουν με ακρίβεια στις διαστάσεις του στρώματος.

Ορισμένες σημειώσεις για την κούνια

Είστε σίγουροι για την ασφάλεια της κούνιας του μωρού σας;

Εάν την αγοράσατε καινούρια, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε – όλες οι σύγχρονες κούνιες υποχρεούνται να πληρούν τα ισχύοντα πρότυπα ασφαλείας. Ορισμένα στοιχεία που καλό είναι να θυμάστε:

  • Οι κούνιες που κατασκευάστηκαν πριν από το 1985 ενδέχεται να περιλαμβάνουν ράβδους στα κάγκελα με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, στις οποίες θα μπορούσε να παγιδευτεί το κεφαλάκι του μωρού σας.
  • Οι κούνιες με πτυσσόμενα κάγκελα δεν είναι ασφαλείς και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται. Έχουν απαγορευτεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2010.
  • Τα δοκάρια της κούνιας δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 1,5 χιλιοστά ύψος, ώστε να μην ενέχουν τον κίνδυνο να «μαγκώσουν» τα ρούχα του μωρού σας.
  • Οι κούνιες που είναι βαμμένες με χρώμα που περιέχει μόλυβδο (σύνηθες για τις κούνιες που κατασκευάστηκαν πριν από το 1972) θα χρειαστεί να αποχρωματιστούν και κατόπιν να καλυφθούν με ανθεκτικό σμάλτο.

Η εξασφάλιση ενός ασφαλούς ύπνου για το παιδί σας, συντελεί τόσο στην δική του ευεξία όσο και στη δική σας γαλήνη. Απλά πράγματα, όπως η επιλογή της κατάλληλης πάνας μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά σε αυτή τη διαδικασία.

Τα Pampers Premium Care, για παράδειγμα, διαθέτουν πλέον 3 επαναστατικά απορροφητικά κανάλια σχεδιασμένα για να βοηθούν στην ομοιόμορφη κατανομή της υγρασίας χρησιμοποιώντας το σύνολο της πάνας, παρέχοντας έως και 12 ώρες στεγνότητας, ώστε να βοηθούν τα μωρά να ξυπνούν τόσο στεγνά το πρωί, όσο όταν πήγαν για ύπνο το προηγούμενο βράδυ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved