Το tip της μαμάς: Τρεις τρόποι να αφαιρέσετε το καμένο γάλα από την κεραμική εστία

Με υλικά που έχετε στο ντουλάπι της κουζίνας σας μπορείτε να καθαρίσετε το γάλα από την κεραμική εστία.

Το tip της μαμάς: Τρεις τρόποι να αφαιρέσετε το καμένο γάλα από την κεραμική εστία
Bigstock

Μπορεί να μη συμβαίνει συχνά, όμως στην περίπτωση που χυθεί γάλα στην κεραμική εστία θα πρέπει να το καθαρίσετε πριν προλάβει να καεί.

Ειδάλλως, αφήνετε να κρυώσει η εστία και δοκιμάζετε έναν από τους ακόλουθους τρεις τρόπους καθαρισμού:

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα για ακόμα μια φορά είναι η λύση στο πρόβλημά σας.Φτιάξτε μια πάστα ανακατεύοντας 1 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό και 4 γεμάτες κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε σκόνη. Απλώστε την πάνω στο καμένο γάλα με κυκλικές κινήσεις και αφήστε την μερικά λεπτά πριν την τρίψετε με ένα μαλακό σφουγγάρι.

Η μαγειρική σόδα είναι ένα απαλό καθαριστικό που δεν αποχρωματίζει ή δημιουργεί γρατσουνιές στην επιφάνεια της κουζίνας ενώ μαλακώνει τον λεκέ από γάλα. Καθαρίστε την εστία με ένα καθαρό πανί ή χαρτί μέχρι να μην υπάρχει ίχνος από το καμένο γάλα.

Lemon With Vinegar And Baking Soda, On White Wooden Background

Λευκό ξίδι

Το αποσταγμένο λευκό ξίδι είναι μια οικονομική και φυσική εναλλακτική λύση για να καθαρίσετε το γάλα που χύθηκε στην κεραμική εστία.

Για το καθαριστικό σπρέι θα χρειαστείτε:

  • 1 φλιτζάνι αποσταγμένο λευκό ξίδι
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • Μπουκάλι ψεκασμού

Αναμίξτε όλα τα υλικά στο μπουκάλι ψεκασμού, ανακινήστε και ψεκάστε το καμένο γάλα. Περιμένετε για 15 λεπτά πριν το σκουπίσετε με ένα υγρό πανί από μικροΐνες. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι η εστία να καθαρίσει τελείως.

leyko-ksidi.jpg

Υγρό απορρυπαντικό πιάτων

Το υγρό απορρυπαντικό πιάτων είναι σχεδιασμένο για να καθαρίζει επίμονους λεκέδες, επομένως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και για το καμένο γάλα.

Προσθέστε τρεις κουταλιές της σούπας σαπούνι πιάτων σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό για να δημιουργήσετε ένα συμπυκνωμένο υγρό καθαρισμού. Χρησιμοποιήστε ένα πολύ μαλακό πανί για να τρίψετε το διάλυμα στον λεκέ, κι αφού το αφήσετε να δράσει για 10 λεπτά, στη συνέχεια, αφαιρέστε το γάλα με ένα καθαριστικό πανί ( μπορεί να χρειαστείτε κι ένα μαλακό σφουγγάρι).

Με πληροφορίες από tipsbulletin.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved