To tip της μαμάς: Πέντε πράγματα στην κουζίνα που πρέπει να καθαρίζετε με ξίδι

Το ξίδι είναι ένα φυσικό καθαριστικό.

To tip της μαμάς: Πέντε πράγματα στην κουζίνα που πρέπει να καθαρίζετε με ξίδι
Bigstock

Ένα από τα πιο αποτελεσματικά φυσικά καθαριστικά που μπορείτε να χρησιμοποιείτε άφοβα, είναι το ξίδι.

Ειδικά, το λευκό ξίδι, είναι μια φθηνή και λύση για την εξόντωση των μικροβίων, την απομάκρυνση του λίπους και της βρωμιάς ακόμη και των δυσάρεστων οσμών.

Σε ότι αφορά την καθαριότητα της κουζίνας ας δούμε πέντε πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε άφοβα με το ξίδι.

Natural Cleaning With Lemons, Baking Soda And Vinegar

Τη βρύση

Για να απομακρύνετε τα άλατα που έχουν συσσωρευτεί στη βρύση του νεροχύτη δεν έχετε παρά να γεμίσετε μια σακκούλα πλαστική με ξίδι και με ένα λαστιχάκι να τη στερεώσετε στη βρύση. Αφήστε το ξίδι να δράσει για 10 έως 20 λεπτά και στη συνέχεια με μια βούρτσα και σαπούνι πιάτων, αφαιρέστε τα άλατα.

Τον φούρνο μικροκυμάτων

Το ξίδι απομακρύνει τα λίπη οπότε για να λάμπει το εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων γεμίστε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων με ίσα μέρη ξίδι και νερό βρύσης. Θέστε σε λειτουργία τον φούρνο για περίπου πέντε λεπτά και οι υδρατμοί θα μαλακώσουν τα λίπη τα οποία μπορείτε να αφαιρέσετε στη συνέχεια με σφουγγάρι.

Την καφετιέρα ή τον βραστήρα

Με την πάροδο του χρόνου, οι καφετιέρες και οι βραστήρες συσσωρεύσουν μεταλλικά στοιχεία, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν τη γεύση του καφέ ή του νερού. Για να τα απομακρύνετε ρίξτε ίσα μέρη ξίδι και νερό στην καφετιέρα και θέστε την σε λειτουργία. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε καλά. Για να αφαιρέσετε τα άλατα από το εσωτερικό ενός βραστήρα, απλώς βράστε το ίδιο μείγμα και μετά ξεπλύνετε.

plit

Το πλυντήριο πιάτων

Εάν παρατηρήσετε συσσώρευση λευκού ή γκρι χρώματος στο εσωτερικό του πλυντηρίου σας ή αν μυρίζει άσχημα, ήρθε η ώρα να πιάσετε το ξίδι. Ρίξτε ένα φλιτζάνι περίπου σε ένα μπολ και τοποθετήστε το στην επάνω σχάρα ενός άδειου πλυντηρίου πιάτων. Θέστε το λειτουργία στο συνηθισμένο πρόγραμμα και στη τέλος σκουπίστε το εσωτερικό του.

Την αποχέτευση

Για να διατηρείτε την αποχέτευση σας καθαρή χωρίς να μυρίζει, φροντίστε να ρίχνετε ειδικά στο σιφώνι της κουζίνας ανά τακτά χρονικά διαστήματα ξίδι και σαπούνι πιάτων μαζί με αρκετό ζεστό νερό. Εάν εξακολουθεί να μυρίζει, δοκιμάστε να ρίξετε μερικά παγάκια θρυμματισμένα, βοηθούν στην απομάκρυνση των επίμονων κομματιών φαγητού που έχουν κολλήσει.

Πηγή: thespruceeats.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved