Το tip της μαμάς: Πώς και γιατί να χρησιμοποιήσετε την κανέλα στην καθαριότητα του σπιτιού

Κι όμως, η κανέλα μπορεί να σας φανεί χρήσιμη και στην καθαριότητα του σπιτιού. 

Το tip της μαμάς: Πώς και γιατί να χρησιμοποιήσετε την κανέλα στην καθαριότητα του σπιτιού
Bigstock

Τα σπιτικά καθαριστικά είναι εξίσου αποτελεσματικά, πιο οικονομικά και σίγουρα καλύτερα για το περιβάλλον και για εσάς. Με υλικά που έχετε στην κουζίνα, μπορείτε να φτιάξετε καθαριστικά γενικής χρήσης και όχι μόνο. Ένα από αυτά είναι η κανέλα.

Κανέλα στην καθαριότητα του σπιτιού

Η κανέλα είναι γνωστή για την ιδιαίτερη γεύση της, το άρωμά της, ακόμα και τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της. Λιγότερο γνωστή είναι για την χρησιμότητά της στην καθαριότητα του σπιτιού. Κι όμως, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε το πάτωμα του σπιτιού, κάθε επιφάνεια, αλλά και για να φτιάξετε ένα σπιτικό εντομοαπωθητικό.

kanela-apwleia-varous.jpg

Σπιτικό εντομοαπωθητικό με κανέλα

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2014 στο International Journal of Scientific and Research Publications, η κανέλα και το αιθέριο έλαιο κανέλας δρουν ως φυσικά εντομοαπωθητικά για τα μυρμήγκια και άλλα έντομα. Ο πιο απλός τρόπος είναι να ρίξετε μπόλικη κανέλα στα σημεία του σπιτιού που εντοπίζετε συνήθως τα έντομα. Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε ένα διάλυμα με νερό και κανέλα ή αιθέριο έλαιο κανέλας και να το χρησιμοποιήσετε σκέτο ή ως αποσμητικό χώρου σε κεραμικό καυστήρα με ρεσώ. Η έντονη μυρωδιά της κανέλας είναι αυτή που κρατά τα έντομα μακριά.

Καθαριστικό γενικής χρήσης

Φτιάξτε το δικό σας καθαριστικό γενικής χρήσης απλά αναμειγνύοντας 1 φλιτζάνι ξύδι, 2 φλιτζάνια νερό, 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και 1 κουταλιά της σούπας κανέλας σε σκόνη. Είναι αποτελεσματικό και επίσης, μυρίζει υπέροχα.

Καθαριστικό για το πάτωμα

Μπορείτε να προσθέσετε μία κουταλιά της σούπας κανέλας ή μερικά ξυλάκια και στον κουβά σφουγγαρίσματος. Είναι το τελευταίο trend του TikTok που έχει γίνει viral και όχι άδικα.

Τι να κάνετε: Σε μια κατσαρόλα βάλτε 3- 4 λίτρα νερό και προσθέστε ξυλάκια κανέλας. Αφήστε να πάρει βράση το νερό και αδειάστε το στον κάδο της σφουγγαρίστρας. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο συμπυκνωμένο αιθέριο έλαιο κανέλας για να ενισχύσετε την απωθητική του δράση.

Με πληροφορίες από tastingtable.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved