Το tip της μαμάς: Δέκα αντικείμενα που είναι πιο βρώμικα από την τουαλέτα

Υπάρχουν ορισμένα αντικείμενα στο σπίτι που συγκεντρώνουν πολλά μικρόβια.

Το tip της μαμάς:  Δέκα αντικείμενα που είναι πιο βρώμικα από την τουαλέτα
Ποια αντικείμενα μέσα στο σπίτι πρέπει να καθαρίζετε πιο συχνά. Bigstock

Έχετε σκεφτεί πόσα αντικείμενα μέσα στο σπίτι που χρησιμοποιείτε καθημερινά έχουν περισσότερα μικρόβια ακόμα κι από την τουαλέτα;

Ακριβώς επειδή δεν περνάει από το μυαλό σας πόσο βρώμικα μπορεί να είναι, δεν τα καθαρίζετε ή απολυμαίνετε όσο συχνά θα έπρεπε.

Ας δούμε λοιπόν τη λίστα με τα πιο βρώμικα αντικείμενα εντός σπιτιού χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εξαντλείται σε αυτά.

mpanio-kathariotita.jpg

Κινητό τηλέφωνο

Δεν το αποχωρίζεστε σχεδόν ποτέ. Πόσο συχνά όμως το καθαρίζετε ή πλένετε τα χέρια σας πριν φάτε ή αγγίξετε το πρόσωπό σας; Ειδικοί αναφέρουν ότι μπορεί να μεταφέρει 10 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας.

Πληκτρολόγιο και τηλεχειριστήριο

Ακριβώς όπως το τηλέφωνό σας, το πληκτρολόγιο και το τηλεχειριστήριο φιλοξενούν μικρόβια από κάθε χέρι που τα αγγίζει.

Πόμολο πόρτας μπάνιου

Δεν είναι μόνο το πόμολο της πόρτας του μπάνιου που είναι πιο βρώμικο από μια τουαλέτα, είναι όλα τα πόμολα του σπιτιού, τα χερούλια, οι διακόπτες. Ένα γρήγορο σκούπισμα καθημερινά με ένα απολυμαντικό μαντηλάκι θα απομακρύνει τα μικρόβια.

Επιφάνεια κοπής

Οι σανίδες κοπής πρέπει να πλένονται σε ζεστό σαπουνόνερο μετά από κάθε χρήση και να υπάρχουν ξεχωριστές σανίδες για κρέατα και λαχανικά έτσι ώστε να αποφύγετε τον κίνδυνο μόλυνσης από βακτήρια.

Σφουγγάρι κουζίνας

Τα σφουγγάρια πρέπει να απολυμαίνονται στο πλυντήριο πιάτων ή με ξίδι για να καθαριστούν καλά ενώ καλό είναι να τα αντικαθιστάτε απλά κάθε λίγες εβδομάδες.

Επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες του σούπερ μάρκετ

Είναι σημαντικό να πλένετε τις σακούλες που χρησιμοποιούνται για κρέατα, λαχανικά και ωμά τρόφιμα μετά από κάθε χρήση ή να τις απολυμαίνετε αφήνοντας τις να αεριστούν.

Μπολ φαγητού και παιχνίδια για κατοικίδια

Τα μπολ φαγητού των κατοικίδιων πρέπει να πλένονται μετά από κάθε γεύμα με ζεστό νερό και σαπούνι. Το ίδιο πρέπει να κάνετε και για τα παιχνίδια ενώ τα υφασμάτινα μπορείτε να πλύνετε στο πλυντήριο ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

moromadila-kathariotita.jpg

Πορτοφόλι

Το δερμάτινο πορτοφόλι δεν μπορεί να πλυθεί, ωστόσο μπορείτε να το καθαρίσετε με ένα απολυμαντικό μαντηλάκι.

Καφετιέρα

Σαπουνίστε την κανάτα της καφετιέρας μετά από κάθε χρήση.Στο χερούλι της κανάτας έχει αποδειχθεί ότι συγκεντρώνονται πολλά μικρόβια που δεν διακρίνονται με γυμνό μάτι.

Οδοντόβουρτσα και θήκη οδοντόβουρτσας

Η θήκη της οδοντόβουρτσας είναι εκτεθειμένη στην υγρασία με ορατό τον κίνδυνο ανάπτυξης μούχλας και εμφάνισης μικροβίων και μυκητών. Καθαρίστε σχολαστικά με ζεστό νερό τόσο την οδοντόβουρτσά σας όσο και τη θήκη τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Με πληροφορίες από το thespruce.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved