Το tip της μαμάς: Πώς να καθαρίσετε εύκολα το σπίτι

Απλές και χρηστικές συμβουλές για την καθαριότητα του σπιτιού.

 

Το tip της μαμάς: Πώς να καθαρίσετε εύκολα το σπίτι
Καθαρίστε όλο το σπίτι, όχι ένα δωμάτιο κάθε φορά Bigstock

Παρότι όλοι θέλουμε να είναι το σπίτι μας καθαρό, με μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση θα αποφεύγαμε αν μπορούσαμε το καθάρισμα.

Γιατί δεν είναι μόνο το καθημερινό συμμάζεμα, είναι επίσης το ξεσκόνισμα, το σκούπισμα, το σφουγγάρισμα, το καθάρισμα του μπάνιου. Όλα αυτά απαιτούν αρκετό χρόνο και κόπο.

Ωστόσο, ακολουθώντας μερικές πρακτικές συμβουλές που προτείνει το blog.nationwide.com, μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας και να καθαρίσετε γρήγορα το σπίτι σας:

Beautiful Young Woman Makes Cleaning The House. Girl Rubs Dust

Συμβουλές για καθαριότητα σπιτιού

Καθαρίστε όλο το σπίτι, όχι ένα δωμάτιο κάθε φορά

Ο καθαρισμός είναι πολύ πιο αποτελεσματικός εάν επιλέξετε μία εργασία (ξεσκόνισμα, σκούπισμα, σκούπισμα) και κάνετε την ίδια σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, αντί να καθαρίσετε την κουζίνα, τα μπάνια και μετά τα υπνοδωμάτια.

Συγκεντρώστε όλα τα εργαλεία καθαρισμού σε ένα σημείο

Είτε πρόκειται για κουβά ή τρόλεϊ καθαρισμού το να έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να καθαρίσετε συγκεντρωμένα, καθιστά πολύ πιο εύκολη την όλη διαδικασία. Δεν θα χάνετε χρόνο ψάχνοντας για το απορρυπαντικό, το ξεσκονόπανο ή τη σφουγγαρίστρα.

Βάλτε τάξη στην ακαταστασία

Πριν καν αρχίσετε να καθαρίζετε, πηγαίνετε από δωμάτιο σε δωμάτιο και μαζέψτε τα ρούχα, στρώστε τα κρεβάτια, αδειάστε τον νεροχύτη. Με τον τρόπο αυτό θα γίνει πιο εύκολο το καθάρισμα του κάθε δωματίου ξεχωριστά.

Καθαρίστε τους καθρέφτες

Χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί από μικροΐνες, ακολουθούμενο από ένα στεγνό πανί για να καθαρίσετε όλους τους καθρέφτες και τις γυάλινες επιφάνειες.

Απολυμάνετε τους πάγκους και τις επιφάνειες

Σκουπίστε όλες τις επιφάνειες – από πάγκους, συσκευές και ντουλάπια μέχρι πόμολα πόρτας, διακόπτες φώτων, τηλεχειριστήρια τηλεόρασης και τηλέφωνα. Θα πρέπει να απολυμάνετε ορισμένες από αυτές τις επιφάνειες, ιδιαίτερα εκείνες που συγκεντρώνουν πολλά μικρόβια. Φτιάξτε ένα μη τοξικό διάλυμα απολύμανσης αναμειγνύοντας ένα τέταρτο έως μισό φλιτζάνι λευκό ξίδι ή μηλόξυδο με ένα φλιτζάνι νερό.

Spring Cleaning. Young Woman Tidying Up Kitchen At Home

Επικεντρωθείτε σε μπανιέρες, νεροχύτες και τουαλέτα

Ψεκάστε καθαριστικό στον νεροχύτη της κουζίνας και στη συνέχεια στο νιπτήρα του μπάνιου, τη μπανιέρα και την τουαλέτα. Αφήστε το δράσει για λίγα λεπτά, ώστε το καθαριστικό να έχει χρόνο να διαλύσει τη βρωμιά και τους λεκέδες. Στη συνέχεια επιστρέψτε στην κουζίνα και ξεκινήστε το τρίψιμο. Μην ξεχάσετε να σκουπίσετε το εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων.

Σκουπίστε και μετά σφουγγαρίστε

Σκουπίστε πρώτα και μετά σφουγγαρίστε. Ξεκινήστε το σφουγγάρισμα από την πιο απομακρυσμένη γωνία του δωματίου και μετακινηθείτε προς τα πίσω. Μην ξεχνάτε να ξεπλένετε συχνά τη σφουγγαρίστρα και να αντικαθιστάτε το νερό στον κουβά.

Κάντε το καθάρισμα ομαδική δραστηριότητα

Το ομαδικό καθάρισμα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καθαρίσετε γρήγορα το σπίτι. Προγραμματίστε μια ώρα εκ των προτέρων με την οικογένειά σας και αναθέστε εργασίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved